5 tips om de wachtrijen te vermijden in pretparken

Laatste update: 15/06/2018

Het zonnetje schijnt en je trekt in een zomerse outfit naar je favoriete pretpark voor een ganse dag topplezier! Alles zit mee, behalve één ding: die verschrikkelijk irritante wachtrijen. Toch zijn er een aantal kant en klare tips om deze te vermijden én dus meer uit je pretparkbezoek te halen. Want geef toe, niemand staat graag uren aan te schuiven voor een ritje in de achtbaan. Pretparkdeals.be lijst voor jou de 5 beste manieren op om wachttijden in het pretpark te vermijden.

5 tips om de wachtrijen te vermijden in pretparken

Koop een smartphone ticket

Bij heel wat pretparken kan je via de aparte ingang voor e-tickets of smartphone tickets sneller het park in. Die rijen zijn vaak korter en dat bespaart alvast heel wat tijd die je anders zou verliezen nog voor je het park binnengaat. Bekende websites als VakantieVeilingen en Tiqets bieden al voor tal van parken smartphone tickets aan. Bovendien is het ook beter voor het milieu om niet onnodig je tickets af te drukken.

Kies voor minder drukke dagen

Wie kiest voor het hoogseizoen, staat onvermijdelijk in de wachtrij. Maar wie bijvoorbeeld buiten de schoolvakanties naar een pretpark trekt, zal al snel veel tijd winnen. Veel pretparken hebben op hun website een kalender die de drukke (en minder drukke) momenten aangeeft. Kies ook niet voor té warme dagen, die trekken doorgaans enorm veel mensen en aanschuiven in de hitte is al zeker geen pretje.

Maak een plan

Heb jij een ‘aanvalsplan’ alvorens je een pretpark bezoekt? Dit kan je heel wat tijd besparen. Via de tips op pretparken.be stel je makkelijk een gunstige dagplanning op waarmee je de lange wachtrijen vermijdt. Zo kan je er bijvoorbeeld terugvinden welke attracties je best als eerste of als laatste doet op de dag om wachttijden te verkorten, maar uiteraard ook welke topattracties je zeker niet gemist mag hebben.

Zoek naar speciale passes en voordelen

Veel pretparken hebben hun eigen manier om ervoor te zorgen dat je niet te lang aan hoeft te schuiven. Zo kan je bij Walibi Belgium een Speedy Pass kopen waarmee je via een aparte toegang versneld in de attractie kunt. Bij de Efteling wordt er dan weer gebruik gemaakt van een app om de wachttijden real-time te controleren en op voorhand je toegangsticket voor een attractie te kopen voor een bepaald tijdstip.

Virtuele wachtrijen

Een nieuwe trend die snel zal komen overwaaien uit de VS zijn de virtuele wachtrijen. Je krijgt via een speciaal polsbandje een melding dat het jouw beurt is om een bepaalde attractie te betreden. Ondertussen kan je wel gewoon in minder drukke attracties gaan of andere dingen doen. Fysieke wachtrijen worden hierdoor volledig overbodig!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: