Bellewaerde en hun 4 miljoen investering

Laatste update: 10/08/2015

Bellewaerde investeerde deze winter maar liefst 4 miljoen euro in het park. We zijn nu 4 maanden ver sinds de start van het pretparkseizoen in april. We nemen eens een kijkje hoe die 4 miljoen euro tot zijn recht is gekomen.

Shows

Sinds dit jaar mag Bellewaerde de Bellewaerde vijver gebruiken voor lichte recreatie. In “De wereld van Bellewaerde” kon je zien hoe twee verzorgers van Bellewaerde in Engeland met roofvogels trainden. Op de vijver is er ondertussen een brug aangelegd waar de roofvogeldemonstratie doorgaat. De vogels vliegen op lage hoogte over het publiek de vijver over, een sensatie op zich.

Ook werd de 4D-film onderhanden genomen. Sinds dit jaar speelt er “De Kleine Prins”, een nieuw meeslepend avontuur waarin een jonge prins de kijker meeneemt in zijn reis naar planeten die bewoond worden door de meest wonderlijke volwassenen.

En natuurlijk nog de fel befaamde Stunt & Dive show. Ook deze werd onderhanden genomen. Het openluchttheater naast de Piratenboot werd helemaal vernieuwd. Er werd voor de nieuwe show “Gold Rush” een nieuw decor gebouwd en de tribune is volledig vernieuwd. Het decor sluit perfect aan bij het verhaal. Het moet een ondergelopen mijn voorstellen.

We bevinden ons rond het jaar 1800. De goudkoorts is uitgebroken in Amerika. De mijnwerkers wouden net het eerste goud gaan delven, toen de mijn onderwater liep. En natuurlijk, de enige pomp is stuk. Hoe het verhaal verder gaat, kunnen we je helaas niet vertellen. Daarvoor moet je zelf de show gaan ontdekken. De show kan je elke dag gaan bewonderen in Bellewaerde, zelfs met koud weer. Ze hebben er een verwarmd zwembad geïnstalleerd, zodat de show ook bij kouder weer kan doorgaan. De show is heel interactief en zeker door de nieuwe tribune. De oude werd met de grond gelijk gemaakt. De nieuwe, overdekte tribune bevat nu licht- en muziekeffecten. En als je nu het gevoel hebt, deze show is niets voor mij, dan geef ik je nog mee dat de show de recordboeken heeft gehaald. Voor het eerst in Europa worden door 2 duikers een uiterst gewaagde en gevaarlijke sprong uitgevoerd. Op hetzelfde moment springen de twee duikers van 25 meter hoogte in het zwembad van slechts 10 meter breed en 4 meter diep. Kan je nu al niet meer wachten? In “De Wereld van Bellewaerde” kan je de laatste repetities zien en de gewaagde sprong.

Andere investeringen

Naast de shows werd er ook nog geïnvesteerd in nieuwe digitale borden. Op deze borden zie je voortaan de wachttijden, die je tevens kan raadplegen op de vernieuwde Bellewaerde-app.

De Huracan kreeg er nog een extra lasershow bij. En ten slotte werd er een nieuw restaurant geopend. In dit restaurant kan je een exclusieve burger komen eten.

Wil jij Bellewaerde online (her)beleven ? Klik dan hier voor de video’s uit Bellewaerde van N8N Rides. Zin in een uitstapje naar Bellewaerde? Ontdek alle Bellewaerde kortingen en acties.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Dieter

Als vaste fotograaf van N8N Rides heb ik al enkele pretparken in detail kunnen bestuderen. Pretparken bezoeken is dan ook een echte hobby van mij geworden. Als ik geen pretpark kan bezoeken, zoek ik interessante informatie en nieuwsartikels op over de pretparken, die ik dan samenvat in een nieuw artikel.
Neem contact op via: