De vier beste dierentuinen in 2017

Laatste update: 11/09/2017

In april zetten de Diamond Themepark Awards de beste pretparken in de bloemetjes. In deze blogpost presenteren we jullie graag de prijsbeesten in de categorie ‘dierenpretparken’. Perfect voor een heerlijke daguitstap met het gezin tijdens één van de extra lange weekends! Ontdek snel vier keer dierenplezier voor jong en oud en reserveer je tickets via pretparkdeals.be!

Pairi Daiza

De topper onder de dierenparken ontdekken? Dat is opnieuw Pairi Daiza! Het adembenemende dierenpark in Cambron-Casteau kaapte dit jaar opnieuw de prijs voor de ‘Beste Dierentuin’ van België en Nederland weg. Het park kreeg daarnaast een prijs voor hun onwaarschijnlijk mooie tijgertempel (‘Mooiste Dierenverblijf’) en rijfde een bekroning binnen voor de geboorte van schattige reuzenpanda Tian Bao (‘Mooiste Geboorte’).
pairi daiza
Bron: https://www.visithainaut.be/nl/content/pairi-daiza
Dit seizoen kan je er trouwens elke dag opnieuw terecht tot 21u en zelfs tot 23u tijdens de nocturnes: extra lang genieten dus! Waar wacht je nog op om dit immense dierenparadijs te bezoeken?

Safaripark Beekse Bergen

Altijd al gedroomd van een safaritocht? Laat je droom dan uitkomen in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. De Bus Safari in dit Afrikaans geïnspireerde park kreeg de prijs voor ‘Leukste avontuur in de zoo’ en het park schopte het tot de ‘Beste Dierentuin’ van Nederland. Je kijkt er met het hele gezin urenlang je ogen uit! De bekroning van de geboorte van een Afrikaanse olifant in mei 2016 zet het park in de prijzenrij bovendien naast topper Pairi Daiza. Genoeg redenen om een kijkje te gaan nemen!

Diergaarde Blijdorp

Eén van de oudste dierentuinen van Nederland sloeg er dit jaar in om een prachtige prijs weg te kapen. En dat meer dan 150 jaar na de oprichting! Het Okapiverblijf van Diergaarde Blijdorp kreeg de bekroning van ‘Mooiste Dierenverblijf’ en is jouw bezoek meer dan waard. Het verblijf van de okapi’s is uniek in de dierentuinwereld en lijkt wel weggeknipt uit het Centraal-Afrikaans regenwoud. De dieren leven er samen met diverse Afrikaanse vogelsoorten tussen planten uit hun natuurlijke leefgebied. Een lust voor het oog!
diergaarde blijdorp
Bron: https://www.diergaardeblijdorp.nl/okapis-weer-terug-in-diergaarde-blijdorp/

Bellewaerde

Je uitstap naar een dierenpark combineren met wat meer actie? Trek dan snel naar Bellewaerde! De ‘Jungle Mission’ kreeg de prijs voor het ‘Leukste avontuur in de zoo’ in België. Tijdens een spannende groepsexpeditie vol avontuur ontdek je de mythische krachten van de plaatselijke rivier. Geniet van een spektakel van waterspuiters, vuurspuwende slangen en geheimzinnige dansfonteinen. Onverwachte waterexplosies maken het totaalspektakel helemaal af! Vergeet tijdens je bezoek zeker de unieke amoerluipaardje niet. In 2016 verwelkomde Bellewaerde twee welpjes. Sindsdien stelen ze er de show en kaapten ze eveneens een bekroning voor ‘Mooiste Geboorte’ weg. Je merkt het: een dagje Bellewaerde bezorgt de hele familie urenlang plezier!

Benieuwd naar de winnaars in de andere categorieën van de Diamond Themepark Awards? Ontdek ze snel in onze vorige blogpost!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Relevante aanbiedingen:

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: