Diamond ThemePark Awards 2017

Laatste update: 11/11/2016

De uitreiking van de DTPA zijn als het ware de “Oscars” van Pretparken en Dierentuinen in België en Nederland. Dit is dus een verkiezing die zijn oorsprong vindt in 2010, voorgesteld door Pretparkbeest.be en Parkworld.be. Het was een schot in de roos, met maar liefst 8.633 stemmers in 2010. De uitreiking van de DTPA groeiden uit tot een jaarlijkse afspraak, waar 40.000 tot 50.000 stemmers hun mening uitbrachten.

Elk jaar werd een prijsuitreiking in een gastpark uitgebracht. Bobbejaanland, Attractiepark Toverland, Plopasaland De Panne, Pairi Daiza en Walibi Holland waren achtereenvolgend gastheer van dit speciale evenement. We zijn nu toe aan de zevende editie! Tijdens een speciaal event zullen de winnaars van deze editie bekend worden gemaakt in Walibi Belgium.

Hoe werkt het?

De nominatie en een deel van de score wordt bepaald door een Vakjury, die bestaat uit fansites van België en Nederland. De vakjury heeft kennis en ervaring in het bezoeken van pretparken, dierentuinen en andere toeristische attracties.

De Nominaties

Ook in deze 7e editie zijn er tal van parken en dierentuinen die kunnen genomineerd worden. Zo hebben we BE/NE pretparken, BE/NE dierenparken, BE/NE waterparken, Beste themapark enz. Een uitgebreide lijst is te vinden via deze link.

diamond-themepark-awards-2016-2017

Beste Geboorte

De vakjury kiest dit jaar naast de Spotlight Awards ook de prijs voor Mooiste Geboorte!

Halloween

In de categorie voor Beste Halloween werden er op 6 november 7 Halloween-events geëlimineerd. De overgebleven 6 nominaties zullen enerzijds gekozen worden door de top 3 die gestemd is door de bezoekers, aangevuld met de beste 3 van de Vaakjury.

Stemperiode

Vanaf 8 oktober 2016 kunnen de bezoekers hun stem uitbrengen. Dit kan tot 30 november 2016.

Sponsor

Wij zijn er met Pretparkdeals.be dit jaar weer bij als trotse sponsor van de Diamond ThemePark Awards 2017. Joepie!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: