Ervaring Comics Station Antwerp: Een dagje terug naar onze kindertijd

Laatste update: 16/07/2018

Een tijdje geleden gingen mijn vriend en ik aan de start van de paasvakantie een dagje naar Comics Station in Antwerpen. Vlakbij het Centraal-Station, of beter gezegd IN het Centraal-Station, ligt een indoor pretpark gewijd aan onze Belgische striphelden. Makkelijk met de trein bereikbaar, ah ja want het ligt IN het station, kan je jezelf urenlang amuseren in verschillende themagebieden waarin telkens één stripfiguur centraal staat. Er is voor ieder wat wils: waan jezelf even in het Wilde Westen met Lucky Luke, beleef knotsgekke avonturen met Urbanus, ga op stap in het Smurfenbos, breng een bezoekje aan de Kiekeboes of test de uitvindingen van professor Gobelijn samen met Jommeke uit. Plezier gegarandeerd!

ervaring comics station antwerp

Attracties

In de ochtend vertrokken we met de trein naar Comic Station. Je stapt de trein uit en nog geen vijf minuten later kan je het innerlijke kind helemaal vrij laten in de verschillende attracties (een ritje in de vliegende bol, een reisje met de teletijdsmachine van professor Barabas, een knotsgek bezoekje aan Tollembeek en ga zo maar door). Bij onze aankomst werden we begroet door Smurfin en Wiske en konden we met hen op de foto. Die foto’s kan je achteraf meenemen als leuke herinnering aan het park (als foto of als sleutelhanger). Bij de ingang van het park krijg je een armbandje dat je aan verschillende attracties kan scannen. Deze armband werkt samen met een app die bijhoudt welke attracties je al gedaan hebt. Ook de leuke foto’s die zo gemaakt worden, kan je achteraf of in het park zelf terugvinden via de app. Zeker doen!

Een hapje en een drankje

Eens je binnen bent, kan je je vrij verplaatsen over vier verdiepingen. Op elke verdieping zijn er attracties en vind je voldoende mogelijkheden om iets te knabbelen of te drinken. Helemaal bovenaan heb je een self-service restaurant met warme maaltijden (pasta, pizza, Vlaams klassiekers..), koude salades of lekkere dessertjes. Eet je liever snel tussendoor iets, zijn er voldoende bankjes om je eigen picknick-maaltijd op te eten of om een hotdog of koffiekoek die je daar kocht op te eten.

ervaring sara en bram comics station antwerp stripfiguren

Bereikbaarheid

Door zijn ligging in het Centraal-Station is Comic Station makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (tram, bus, trein) maar ook met de auto kan je een bezoekje brengen aan het indoor pretpark. Vlak aan het centraal station is er namelijk voldoende plaats om je auto in de ondergrondse parking van het station te parkeren en van daaruit door het station naar de ingang te wandelen.

Niet te missen

Voor gezinnen met kinderen is Comic Station bij regenweer zeker een aanrader. Je kan je kleine pagadders gerust een paar uur entertainen met alle stripfiguren en hun attracties. Maar ook voor volwassenen die het innerlijke kind even naar buiten willen laten komen, is Comic Station plezier gegarandeerd. Ga zeker eens langs de Zotte Glijbaan of breng een bezoekje aan de binnenspeeltuin bij de ingang van het park (voor groot en klein). Ook een tripje met de Vliegende Bol of een bezoekje met de valtoren aan het huis van de Kiekeboes moet zeker op je programma staan.

Handig

Wij vertrokken vroeg in de ochtend naar Comic Station waardoor het er nog niet heel druk was. Je merkte dat de wachtrijen bij attracties na de middag wat langer werden maar aangezien wij alles al gedaan hadden in de voormiddag was dat helemaal niet erg. Dus bereid jezelf goed voor en vertrek op tijd naar Antwerpen.

Nog een handig weetje: de ingang van Comic Station is gratis voor leerkrachten, op vertoon van de lerarenkaart. Wanneer je een abonnement hebt van Bobbejaanland kan je aan 50% van de kassaprijs een bezoekje brengen aan het pretpark.

Conclusie

Een bezoekje aan Comic Station is zeker een goed idee, zowel voor gezinnen met kinderen als voor volwassenen zonder kinderen. Je kan je er een paar uurtjes amuseren met attracties in het teken van onze Belgische striphelden en er is voldoende mogelijkheid voor een hapje en een drankje.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Sara en Bram

Neem contact op via: