Ervaring: Naar Pairi Daiza op een zomerse dag

Laatste update: 09/07/2018

Het Henegouwse plaatsje Brugelette doet misschien niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar je vindt er wel het mooiste dierenpark van België: Pairi Daiza. Zelf noemen ze het daar een ‘jardin du monde’, een wereldtuin. Het is dan ook meer dan een dierenpark. Een daguitstap naar Pairi Daiza dompelt je onder in de dierenwereld, natuur en cultuur van verre oorden. Het is een totaalbeleving die je doet wegdromen en haast doet geloven dat je echt in Afrika, Australië of het Verre Oosten bent.

Samen met mijn vriend bezocht ik het park al voor de derde keer in vijf jaar tijd, en ook deze keer ging het niet vervelen. We raken er nog steeds de weg kwijt tussen de talloze dierenverblijven en prachtige bouwwerken en dat bedoel ik in positieve zin! Pairi Daiza verwondert elke keer en het warme zomerzonnetje gaf ons een heerlijk vakantiegevoel.

Bereikbaarheid

Het makkelijkste vervoermiddel naar Pairi Daiza is nog steeds de wagen. De parking is ruim en bevindt zich vlakbij de ingang. Het is een goed idee om iets later te komen dan de openingstijd om 10u. Het park is in de zomermaanden geopend tot 21u, dus iets later aankomen is geen probleem. Je vermijdt zo de drukte aan de ingang en je hebt toch nog ruim de tijd voor je bezoek.
Het park ligt wat afgelegen en dat zorgt voor een iets grotere uitdaging voor diegenen die het openbaar vervoer willen nemen.

De wereldtuin

Het park zelf is enorm uitgebreid, je kan er de hele dag vertoeven zonder twee keer over hetzelfde pad te lopen. Het park is ingedeeld in … prachtige werelden. Een van de mooiste is ongetwijfeld ‘La Cité des Immortels’ met een prachtige Chinese tempel, Oosterse tuinen en de panda’s. Maar ook het typische Afrikaanse paaldorp, de nieuwe Siberische wereld en de tempel uit Latijns Amerika met apen en de witte tijger zijn wondermooi.

In Pairi Daiza staat het dier centraal. De dieren hebben ruimte en vrijheid, ze kunnen op elk ogenblik binnen en buiten en er wordt duidelijk naar creatieve oplossingen gezocht om de dieren geen gevangen gevoel te geven. Zo kan je in het nieuwe verblijf van de koala’s heel dicht bij de dieren komen, ze zitten niet achter glas of in een kooi en dat maakt een duidelijk verschil voor de vrijheid van de dieren.

Pairi Daiza verrast altijd. Omdat alle kraampjes en dierenverblijven vakkundig geïntegreerd zijn in de omgeving, heb je niet echt het gevoel dat je in een dierentuin bent, maar eerder echt in een verre uithoek van de wereld. Achter elk hoekje schuilt wel een ander dier en vaak wordt je verrast met hoe mooi en ruim de dierenverblijven zijn.

Tijdens ons bezoek liep er een tijdelijke tentoonstelling van bewegende Dino’s. De bewegende beelden leken levensecht en opnieuw werd alles gepresenteerd in een prachtig decor. Een absolute must see voor wie deze zomer een dagje Pairi Daiza plant!

Verder zijn er ook voldoende bankjes, picknickplekken en rustplaatsen. Een hele dag rondlopen is vermoeiend, het is dan ook fijn even uit te rusten met een fris drankje of een ijsje.

De hoogtepunten

Naast de mechanische Dino-tentoonstelling, kan je in het park heel wat prachtige en unieke dieren bewonderen. De panda’s zijn al enkele jaren de trekpleister van het park en dat is niet verwonderlijk. De speelse beren hebben het duidelijk naar hun zin rollen lekker rond terwijl ze genieten van hun bamboe.

Andere hoogtepunten zijn zeker de leeuwen, het maki-eiland, de rode panda, de Afrikaanse olifanten en de nijlpaarden die je zowel boven als onder water kan bekijken.

Conclusie

Of je nu met twee, met het gezin of met de hele familie naar het dierenpark Pairi Daiza gaat, een bezoekje is altijd de moeite waard. De diversiteit van dieren is ongeëvenaard in België en het decor is echt betoverend. Een bezoekje is niet goedkoop, maar je krijgt wel waar voor je geld, het onderhoud van het park en welzijn van de dieren heeft natuurlijk zijn prijs. Door de omvang van het park heb je ook nooit het gevoel deel uit te maken van een massa mensen, zelfs niet in het hoogseizoen.

Neem op een warme dag zeker voldoende water, zonnecrème en een pet mee. Wie zich graag laat onderdompelen in de natuur, cultuur en dierenwereld van alle uithoeken van de wereld, kan zeker zijn of haar hartje ophalen in het wondermooie Pairi Daiza.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Els

Als ontspanning tussen het studeren door, trek ik er op een zonnige dag graag op uit. Ik hou er ook van om hierover te schrijven en mijn ervaringen te delen met jullie. Mijn persoonlijke favorieten zijn dierenparken en waterattracties, dat gaat me nooit vervelen!
Neem contact op via: