Het gigantisch investeringsplan van Walibi Belgium

Laatste update: 15/08/2017

Op 22 juni trommelde Walibi Belgium de volledige pers bij elkaar voor een uniek evenement. Op die dag maakte het park namelijk bekend welke investeringen Walibi de komende jaren zal doen. Het gaat over een bedrag van maar liefst 100 miljoen euro. Wij waren alvast zeer enthousiast toen Walibi de plannen bekendmaakte.

Het park zal vanaf nu elk jaar uitpakken met diverse nieuwigheden, hieronder vind je een opsomming van welke dat allemaal zullen zijn.

2018:

Al volgend jaar zal het park uitpakken met grote nieuwigheden. De zone achterin het park wordt aangepakt. Op de plaats van de Keverbaan komt een nieuwe familie-achtbaan. De Keverbaan zal bijgevolg verplaatst worden naar de voorkant van het park. De hele zone rond deze attractie zal ook in een exotisch tikithema gestoken worden.

Ook Aqualibi zal volgend jaar een grote vernieuwing ondergaan. Niet alleen wordt het waterpark uitgebreid met een kinderzone van 700m², ook wordt het volledige paradijs opnieuw gethematiseerd naar Caraïbische sferen.

Bij deze vernieuwingen zal de parktrein het park moeten verlaten.

 

2019:

In dit jaar zullen maar liefst drie zones aangepakt worden. De eerste is de ingangszone. Daar wordt de ticketcontrole naar voren verplaatst. De bezoekers krijgen dus vrije toegang tot het eerste deel van het park, waar ze een keuze kunnen maken tussen Walibi of Aqualibi.

De tweede zone die wordt aangepakt is de kinderzone. Hier zal een nieuwe kinderachtbaan komen. Deze wordt de perfecte instapcoaster voor jonge kinderen. Door deze achtbaan wordt de kinderzone tevens wat meer bij het park betrokken.

De laatste zone die een metamorfose zal ondergaan is de zone rond de Cobra. Deze wordt in een Indisch thema gestoken. In het oude gebouw van Ali Baba komt tevens een nieuwe familie-attractie, een interactief draaiend theater met een Bollywood-thema.

Ook het huidige restaurant Pizza Solo zal in dit jaar plaats moeten maken voor een compleet nieuw restaurant in carnavaleske sfeer.

 

2020:

In 2020 wordt de volgende zone aangepakt, de Westernzone. Hier komt een nieuwe waterattractie, een Twist ‘n’ Splash van Mack Rides.

 

2021:

De grootste investering zal het park doen in 2021. In dat jaar wordt een volledig nieuwe, Afrikaanse zone geopend aan de achterkant van het park. Deze zal een gloednieuwe achtbaan bevatten, waarvan Walibi belooft dat het de hoogste en snelste van de Benelux zal worden. Daarnaast wordt er ook een kleine kinderattractie aan de zone toegevoegd.

Tevens in 2021 zullen de Weerwolf en de Vampire meer bij het park betrokken worden. Er zal een nieuw pad tussen deze twee grote achtbanen worden aangelegd en de zone wordt gethematiseerd naar een New Orleans-thema.

 

2022/2023:

In één van deze jaren zal de zone rond Pulsar, Flasback en Psyké Underground vernieuwd worden naar een haventhema. De zone wordt tevens uitgebreid met een nieuwe familieattractie.

Daarnaast staat er ook nog een uitbreiding gepland voor Aqualibi, met onder andere nieuwe glijbanen.

 

Uiteindelijk zal Walibi Belgium beschikken over acht themazones, de acht ‘Worlds of Walibi’. Met de totale investering van 100 miljoen euro komen er tien nieuwe attracties, waaronder vier achtbanen (inclusief Pulsar). In totaal zal Walibi Belgium dus 10 achtbanen tellen, een absoluut record in de Benelux. Met deze investeringen heeft het park de ambitie het grootste en meest sensationele attractiepark van België voor alle leeftijden te blijven.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Nathan

Pretparken zijn voor mij al vanaf ik klein was een echte passie, ik heb dan ook al veel pretparken bezocht in binnen- en buitenland. In oktober 2014 ben ik zelf een website gestart en ben tot nu de trotse beheerder van N8N Rides. Sinds juli 2015 werk ik ook mee aan Pretparkdealz om jullie op de hoogte te houden van de leukste nieuwtjes uit de pretparken!
Neem contact op via: