Komst van Spirouland, vernieuwing Mini-Europe en sluiting Oceade

Laatste update: 08/02/2018

Om de internationale uitstraling van Brussel te verzekeren gaat de Brusselse Hoofdstedelijke Regering op de Heizelvlakte een aantal grote projecten mogelijk maken. Deze zullen onder de naam ‘NEO’ uitgevoerd worden. Zo wordt er gedacht aan een internationaal congrescentrum, een evenementenhal en een winkelcentrum. Deze moeten een ontmoetingsplaats bieden voor Brusselaars, Belgen, Europeanen en de rest van de wereld. NEO wordt een multifunctionele wijk die uit drie onderdelen bestaat. 70.000 m² zal ingevuld worden als woonwijk, winkels zullen 72.000 m² in beslag gaan nemen en de laatste 70.000 m² is gereserveerd voor restaurants en recreatie. De totaalinvestering van het NEO-project is geschat op meer dan 800 miljoen euro. Met dit project zullen tijdens de constructie zo’n 1200 banen gecreëerd worden en ± 4500 tijdens de exploitatie. De werken moeten in 2019 starten en men hoopt eind 2021 klaar te zijn.

Vernieuwing Mini-Europe

Mini-Europe en het bioscoopcomplex Kinepolis worden in het NEO-project geïntegreerd en er komen een interactief wetenschappelijk museum en het indoorpark Spirouland.
Mini-Europa krijgt nu jaarlijks 350.000 tot 400.000 bezoekers over de vloer. De regering wil dat dit miniatuurpark wordt uitgebreid zodat ze meer dan 500.000 bezoekers per jaar kunnen verwelkomen.

Nieuw pretpark Spirouland


De bekende Compagnie des Alpes (CDA), bekend van onder andere de Walibi-pretparken, Bellewaerde en Parc Astérix, zal investeren in het indoorpretpark Spirouland. Dit park is gethematiseerd naar de bekende stripfiguren ‘Robbedoes’, ‘Marsipulami’ en vele anderen. Het park wordt gehuisvest in een van de gloednieuwe complexen. Of dit effectief zal zijn is nog maar de vraag. Er is momenteel nog heel veel verzet tegen het project en dan met name door bestaande toeristische trekpleisters die zich bevinden op de Heizelvlakte. Toch heeft CDA geloof in het NEO-project en zei dit in 2021 te willen openen. Het park gaat een oppervlakte van 15.000 m² beslaan.

Sluiting Océade

Begint dit jaar werd bekend dat 30 september 2018 de laatste openingsdag van Océade zal zijn. Océade is het subtropisch zwemparadijs op de Heizelvlakte. Niet alleen Océade zal verdwijnen, maar ook het Bruparckdorp met tal van restaurantjes. Wie nog graag een bezoekje aan Océade wil brengen vanaf de parking nabij het Atomium, moet dan ook helemaal rond het dorp lopen ofwel dwars door de Kinepolis, want het dorp is totaal niet meer toegankelijk. Het park telt 67 vaste medewerkers.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: