Onze Bobbejaanland ervaring in mei

Laatste update: 21/05/2018

“Bobbejaanland, het plezantste land” is al jarenlang de leuze van het pretpark dat destijds werd opgericht door Bobbejaan Schoepen. Vorig weekend, op een zonnige zondag gingen we samen met een bevriend koppel een dagje de nostalgie opsnuiven. Zelf zijn we niet zo’n waaghalzen en hebben we de Typhoon en de Sledge Hammer aan ons voorbij laten gaan. Verder zijn we er wel in geslaagd om op één dag alle attracties te doen die we wilden: van de kettingmolen tot de Speedy Bob, van de alom bekende boomstammetjes tot de Revolution. Bobbejaanland heeft heel wat attracties die voor het hele gezin de moeite waard zijn. De attracties zijn niet te wild voor diegene die niet van sensatie houden, maar zijn ook net dat tikkeltje uitdagend voor de pubers onder ons die wel wat sensatie willen. Door de vele keuze van attracties vallen de wachtrijen bij de attracties best goed mee. Voor de kleinsten onder ons heeft Bobbejaanland helemaal achteraan het park “Kinderland”, een indoor park in het park waar kinderen tot ongeveer 10 jaar zich helemaal kunnen uitleven in een mini-reuzenrad, een paardenmolen, een glijbaan… Sinds dit jaar heeft Bobbejaanland er met de Dreamcatcher een tweede Virtual Reality attractie bij. In Mount Mara – of de revolution – bood Bobbejaanland zijn bezoekers al eerder deze optie.

Het oorspronkelijke concept: een park in het thema van cowboys en het wilde westen zie je in sommige – vooral de oudere attracties – nog wel eens terugkomen maar een rode draad is soms wat zoek. Er komen ook slechts beperkt nieuwe attracties bij, maar dat maakt de attracties die er al zijn niet minder leuk. Recent heeft Bobbejaanland wel aangekondigd dat er nieuwe attracties zullen komen in een nieuw themagebied.

Eetgelegenheden

We hebben genoten van een leuke dag in het park: het personeel is er heel vriendelijk en maakt al eens een grapje. Je vindt in Bobbejaanland ook heel wat eetgelegenheden om tussen de attracties door de honger te stillen of de dorst te lessen: pizza, frietjes, hamburgers, ijsjes… Voor wie liever ten volle geniet van de attracties zijn er in de buurt voldoende leuke brasserieën of restaurants om na een leuk dagje in het park ergens iets kleins te eten.

Bereikbaarheid

Aangezien mijn vriend van Lichtaart is, stonden we op 10 minuten rijden met de auto op de parking van Bobbejaanland. Er is een grote betaalparking vlak aan het park waardoor je heel snel aan je dagje kan beginnen. Er is ook een Kiss and Ride zone voor wie enkel iemand afzet en nadien weer naar huis gaat. Voor wie liever met het openbaar vervoer komt, voorziet De Lijn elk half uur een pendelbus van en naar het park, vertrekkend van het station van Herentals.

Conclusie

Kortom, wij hebben genoten van ons dagje Bobbejaanland en gaan deze zomer zeker nog eens terug (dat kan onbeperkt aangezien we een abonnement hebben gekocht). De verschillende attracties (waterattracties, rollercoasters en familieattracties) geven iedereen voldoende keuze om er een leuke dag van te maken! Met voldoende eetstandjes om tussendoor een hapje te eten beleef je in Bobbejaanland gegarandeerd een dag om nooit te vergeten.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Sara en Bram

Neem contact op via: