Opening Baron 1898 in de Efteling

Laatste update: 16/07/2015

Baron 1898 is geopend! Sinds 1 juli kan je samen met Baron Gustaaf Hooghmoed 37,5 meter de diepte induiken.

Op 30 juni vond de persopening van Baron 1898 plaats in de Efteling. De Efteling had een grote show voorbereid die live te volgen was op hun YouTube kanaal. Tijdens de persopening kreeg je onder andere een preview van het verhaal achter Baron 1898, kon je voor de eerste keer de twee voorshows zien en kreeg je de eerste onride van Baron 1898 te zien. Ook was voor het eerst de officiële remix te horen. René Merkelbach heeft de muziek voor Baron 1898 gecomponeerd en DJ Hardwell heeft de soundtrack geremixt.

Baron 1898 is een Divecoaster van de Zweedse achtbaanbouwer B&M (Bolliger & Mabillard). Het speciale aan dit type achtbanen is dat je vlak voor verticale val bovenaan blijft vasthangen. Vervolgens stort je met 90 km/u 37.5 meter de dieperik in.

Baron 1898 heeft momenteel nog last van enkele kinderziektes. De capaciteit is veel lager dan 1000 bezoekers per uur, waar de Efteling op gehoopt had. Ondanks dat Baron 1898 nieuw is, moesten op 13 juli 18 mensen geëvacueerd worden. Zij zaten op 30 meter hoogte vast. Pas na een half uur kon de brandweer de mensen uit het karretje halen.

Baron 1898 is wel prachtig gethematiseerd en is een pracht stuk staalwerk, zeker een aanrader om te doen! Binnenkort kan je op N8N Rides de reportage lezen over de Efteling. Vergeet ook niet onze Efteling kortingen na te kijken voor je een bezoekje brengt. Veel plezier!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Dieter

Als vaste fotograaf van N8N Rides heb ik al enkele pretparken in detail kunnen bestuderen. Pretparken bezoeken is dan ook een echte hobby van mij geworden. Als ik geen pretpark kan bezoeken, zoek ik interessante informatie en nieuwsartikels op over de pretparken, die ik dan samenvat in een nieuw artikel.
Neem contact op via: