Opening Bellewaerde Aquapark op 1 juli 2019

Laatste update: 26/02/2019

Na meer dan een jaar wachten is het bijna zo ver! Hou je zwembroek of bikini alvast bij de hand want binnenkort kan je een duik nemen in Bellewaerde Aquapark. Het gloednieuwe indoorwaterpark opent namelijk haar op deuren op 1 juli 2019. Geen leukere manier om de zomer mee te beginnen!


Bron: https://aquapark.bellewaerde.be/press/25

Waterpret voor jong en oud

Wil je graag gezellig spelen in het water, lekker uitrusten in de groene oase of liever racen van de glijbaan? In Bellewaerde Aquapark kan het allemaal! Er is voor ieder wat wils. Het waterpark zal immers uit drie zones bestaan, voor kinderen van verschillende leeftijden. Voor de allerkleinsten is er een peuterbad en speelzone op maat waar ze naar hartenlust veilig kunnen ravotten in het water. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen ook samen op ontdekking gaan in en op twee interactieve expeditieboten.

 

Ook aan mama en papa is gedacht. Ouders kunnen heerlijk relaxen in de strandstoelen en wellnesszone of ze kunnen altijd even uitblazen aan de cocktailbar, sauna en bubbelbad! Tijdens warme zomerdagen kan je ook genieten van het zonnetje op de buitenzone met ligweide. Als kers op de taart is er nog de Lazy River die bezoekers doorheen het volledige park voert langs een grot, een klimmuur, een aquarium en allerlei watereffecten. Heb je van al dat zwemmen honger en dorst gekregen, dan kan je steeds terecht in het restaurant van Bellewaerde Aquapark. Je kan ook een terrasje doen naast het zwembad of op het zonneterras buiten. Een compleet waterpark voor de hele familie!

Glijbanen: Europese primeur

Als je wat meer het avontuur wil opzoeken, moet je zeker de twee nieuwe, reusachtige glijbanen uitproberen. Zij zijn immers dé blikvangers van het park! Zo heb je de familieglijbaan Aquaventura waar je met maar liefst vier mensen samen in een band een geweldig parcours aflegt van 117 meter. De glijbaan is een primeur voor Europa aangezien die 2,70 meter breed is. Dat moet wel voor zo’n grote band!

 

De andere glijbaan, de Splash Clash, is een echte raceglijbaan. Die bestaat namelijk uit twee glijbanen van wel 12 meter hoog die naast elkaar een afdaling maken. Een of twee bezoekers nemen plaats in een band en racen langs een parcours van 105 meter naar beneden. Via lichtjes wordt de competitie versterkt. De glijbaan kleurt namelijk groen bij de band die voorop glijdt, terwijl het verliezend team in het rood kleurt. Op het einde van de rit zie je wie de winnaar is en wordt je racetijd getoond. Klaar? Ready, set, go!

 

Noteer dus alvast 1 juli 2019 in je agenda als je de spetterende start van Bellewaerde Aquapark niet wil missen!

Enkele leuke weetjes:

  • Het hele jaar is de omgevingstemperatuur in het park 34 graden terwijl het water 32 graden zal zijn.
  • Je moet niet eindeloos sleuren met banden als je van de glijbanen wil gaan. Via een transportsysteem worden ze namelijk vanzelf omhoog gebracht. Lekker comfortabel en veilig!
  • >Het indoorwaterpark is de grootste investering voor Bellewaerde ooit. De hele constructie kostte maar liefst 17 miljoen euro!
  • De site is ongeveer zo’n 3000 m² groot. Niet verwonderlijk dat het ongeveer anderhalf jaar duurt om dat allemaal te kunnen bouwen.
Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: