Plopsa neemt Comics Station Antwerp over

Laatste update: 08/01/2020

Plopsa gaat het beroerde indoorpretpark Comics Station Antwerp overnemen. De directie van het Comics Station Antwerp en de Plopsa Group hebben daar op 23 december een akkoord over gesloten. Het indoorpretpark zal in april 2020 opnieuw opengaan.

Plopsa gaat de komende jaren zo’n 5 miljoen euro investeren in het Comics Station, dat je kan bezoeken in het Centraal Station in Antwerpen. Het indoorpretpark was nog maar open van 2017, maar deed het nu al niet meer goed.

De aandeelhouders van Comics Station Antwerp zijn verheugd dat het indoorpretpark een nieuwe start kan nemen. De aandeelhouders zijn ook positief over de toekomst: “We zijn ervan overtuigd dat we met de expertise van de Plopsa Group veel zullen kunnen bereiken. We hebben de goede keuze gemaakt om de verdere toekomst van het Comics Station Antwerp nog sterker uit te bouwen

Voor de Plopsa Group was de samenwerking geen beslissing die in een vingerknip genomen kon worden. CEO Steve Van den Kerkhof zegt dat de Plopsa Group dezelfde procedure doorlopen heeft om een correcte evaluatie van het project op te stellen: “De afgelopen weken én maanden hebben we de tijd genomen om met alle betrokken partijen te praten zodat we een correcte evaluatie konden opstellen.”

De Plopsa Group heeft ook een nieuwe overeenkomst gesloten met de Standaard Uitgeverij rond hun stripfiguren die nu al in het Comics Station staan. De CEO van Standaard Uitgeverij, Jeroen Overstijns, zegt dat de uitgeverij met “veel plezier” een nieuwe overeenkomst met de Plopsa Group gesloten heeft: “Voor ons was het logisch dat onze stripfiguren ook bij de nieuwe aandeelhouders de drijvende kracht van het Comics Station blijven. We werkten hiervoor ook al samen met Plopsa rond strips, dus was een overeenkomst op lange termijn niet moeilijk.”

De voorbije weken was het Comics Station Antwerp al gesloten en ook tijdens de rest van de kerstvakantie zal het pretpark nog gesloten blijven. Het park zal zelfs gesloten blijven tot aan de start van de paasvakantie, want dan zal het indoorpretpark onder een nieuwe naam heropenen. Bepaalde zaken zullen hetzelfde blijven, maar er zullen zeker ook dingen verdwijnen om plaats te maken voor nieuw Studio 100-content. Vanaf de paasvakantie zal er zo bijvoorbeeld dagelijks een Bumba show te zien zijn.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Relevante aanbiedingen:

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: