Razendsnelle rollercoaster Fury in Bobbejaanland!

Laatste update: 10/05/2019

Als je nog geen zomerplannen hebt gemaakt, plan dan alvast een bezoekje in naar Bobbejaanland. Het familiepretpark opent namelijk in juni de spectaculaire rollercoaster Fury. Samen met andere topattracties zoals de Typhoon en de Sledge Hammer zal hij deel uitmaken van de gloednieuwe themazone Land of Legends!

Land of Legends

Ze hebben in Lichtaart afgelopen jaren zeker niet stilgezeten; dat staat vast. Zo vierde Cowboystad in 2018 nog haar veertigste verjaardag. In tegenstelling tot dat stukje geschiedenis, komt er nu een spiksplinternieuwe themazone, namelijk Land of Legends. Die zone zou het eerste themagebied zijn in Bobbejaanland dat de totaalbeleving van de bezoeker helemaal omvat. Het is dan ook de grootste investering ooit in de geschiedenis van het park.

De inspiratie voor het verhaal haalde Bobbejaanland bij Mathilda Masters, auteur van populaire jeugdboeken zoals de Keukenprins van Monaco. Aan fantasie dus geen gebrek! Concreet draait de sage rond de Guardian of Elements die vanuit een nieuw centraal middenplein de vier natuurelementen vuur, water, lucht en aarde moet bewaken. Die vier rijken sloot hij af met poorten om onheil buiten te houden. Wat hij echter niet wist, is dat de duisternis al lang op de loer lag en de rijken nu van binnenuit worden bedreigd. Enkel met behulp van de bezoekers kan de Guardian erin slagen om het kwade te verslaan! Help je mee?

Vurige rollercoaster: de Fury

Land of Legends draait dus rond de vier basiselementen. Elke attractie staat dan ook voor een element. Zo wekken de duistere krachten een eeuwige Typhoon op. Die wervelwind kan het hele rijk in gevaar brengen! Haast je dus maar snel! Ook moet je oppassen voor de Reus Maapollo die ontwaakt uit zijn winterslaap. Met de Sledge Hammer bedreigt hij het aarderijk. Het Elfenleger springt dan weer van stapsteen naar stapsteen, door Naiads Waters om watermonster Uvù te verdrijven bij de nieuwe attractie Naiaids Waters.

Alsof dat alles nog niet genoeg is, doet Bobbejaanland er nog een schepje bovenop met de nieuwe, legendarische rollercoaster Fury. Vuur is hier hét element want je moet immers de duistere draak Fogo zien te verslaan! Vuur is altijd al een spectaculair element geweest en dat zie je ook in de uitwerking van de achtbaan. Zo zal die maar liefst 43 meter hoog zijn en snelheden van meer dan – jawel – 100 kilometer per uur halen. Met die snelheid wordt de Fury de snelste rollercoaster van de Benelux! 90 seconden lang giert de adrenaline je door het lijf en dat tijdens een 800 meter lange rit!

Kortom, zie jij het zitten om mee met de Guardian de vier elementen te bewaken en te vechten tegen het duistere kwaad? Rep je dan zeker deze zomer naar Bobbejaanland en dompel je helemaal onder in de magie van Land of Legends!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: