Ervaring Comics Station Antwerp: het nieuwe indoor pretpark met stripfiguren

Laatste update: 03/01/2019

Sinds vorig jaar is er een nieuw pretpark in het land: Comics Station Antwerp. Een uniek concept dat draait rond onze Belgische striphelden en een unieke beleving belooft. Met bekende stripfiguren als de Smurfen, Suske & Wiske, Jommeke, Lucky Luke, De Kiekeboes en Urbanus, is er plezier gegarandeerd voor jong en oud. Kinderen worden ondergedompeld in de wereld van deze striphelden en de iets oudere kinderen (volwassenen dus), kunnen met nostalgie genieten van een heerlijk uitstapje. Meer zelfs: wie zijn innerlijke kind nog niet heeft losgelaten, kan deels zijn kindertijd herbeleven. Wie wou er als kind nu niet eens met de teletijdmachine naar een andere tijd geteleporteerd worden? Of rondlopen in het Tollembeek van Urbanus? Wij alleszins wel! Daarom trokken wij naar Comics Station Antwerp om het zelf te ontdekken.

Onze eerste indruk

Aangezien het park in het Centraal Station van Antwerpen ligt, besloten we met de trein te gaan. Eens aangekomen in het station, wordt via een duidelijke bewegwijzering naar het indoor pretpark geleid. Bij de inkom van Comics Station Antwerp, dien je gewoon je tickets in te scannen en je bent binnen. Lekker handig en modern. Als er iets misloopt, kan je wel altijd bij iemand terecht die je zal verder helpen, no worries! Vervolgens ontdekten we dat ze bij Comics Station werken met unieke elektronische bandjes met een RFID chip in. Deze is gepersonaliseerd, zodat je hiermee aan de slag kan in het park. Bij elke attractie, dien je jezelf in te scannen, zodat je punten kan scoren. Erg leuk en vernieuwend! Het enige wat een beetje tegenviel, waren de lockers om je spullen in op te bergen. Deze vielen nogal klein uit. Maar ongetwijfeld zijn dat beginnersfoutjes en gaan ze daar an werken.

Wat doen we eerst?

Wij waren als koppel op stap met mijn vriendin haar metekindje, van 7 jaar oud. Eens we binnen waren, besliste zij – dol enthousiast – welke attracties we eerst zouden verkennen. Aangezien Comics Station dit van in het begin sterk gepromoot had, begonnen we met de hoogste indoor glijbaan ter wereld. En wat een succes! Zowel voor jong en oud (jaja, wij wilden ook) een schitterende binnenkomer.

Ondergedompeld in de wereld van je striphelden

Na onze eerste ervaring met de glijbaan, besloten we de rest van het park te verkennen. Er waren nergens (lange) aanschuifrijen en zo konden we alle attracties en elementen vlotjes verkennen op ons eigen tempo. Bij het gedeelte rond Suske & Wiske, probeerden we de attractie rond de teletijdmachine van Professor Barabas. Pure nostalgie! Bovendien bewees het elektronische bandje hier perfect zijn nut. Je kon individueel en in groep punten verdienen en dat maakt het des te leuker voor iedereen. Het competitiebeest in jou komt zonder twijfel naar boven. Hoe oud je ook bent ?.

Een fijne namiddag

Na Suske & Wiske, kwamen ook de Smurfen, Lucky Luke, Jommeke, Kiekeboe en Urbanus aanbod. Vooral de attractie bij die laatste was enorm in trek bij kinderen. Je waant je volledig in Tollembeek, waar alles in een soort kermis attractie sfeertje is gegoten. Héél erg leuk voor kinderen, die ongetwijfeld meerdere keren in deze attractie willen (we hebben je gewaarschuwd). Bij de Kiekeboes, was er zelfs een heuse rollercoaster gebouwd. Niets hyper spectaculair uiteraard, maar wel erg leuk gedaan. Ook hier drong het kind in ons gezelschap aan op een tweede bezoekje.

Conclusie

Wij hebben een fantastische middag en namiddag beleefd in Comics Station Antwerp. Het concept is vernieuwend én erg leuk om met de trein te bezoeken. Van slecht weer zal je hier alvast geen last hebben ?. De attracties zijn erg mooi opgebouwd en geeft je zonder twijfel een nostalgie gevoel. Voor kinderen is dit een waar paradijs, waar ze hun energie volledig kwijt kunnen én iets zullen bijleren. Voor volwassenen is het dan weer de ideale uitstap voor het hele gezin én je kan er perfect een half dagje shoppen of een hele citytrip Antwerpen aan vast koppelen.

Veel plezier!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Relevante aanbiedingen:

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: