Rondleiding door het gloednieuwe Safari Resort Beekse Bergen

Laatste update: 25/05/2018

Na de achtste editie van de Diamond ThemePark Awards, kregen we de mogelijkheid voor een leuke rondleiding door het gloednieuwe Safari Resort in Beekse Bergen. En daar zeiden we uiteraard geen nee tegen! Met veel plezier en enthousiasme, kregen we een fijne uitleg over de plannen, opstart en werking van dit unieke concept. Een beetje jammer van het slechte weer, maar desalniettemin wilden we deze ervaring met jullie delen.

Overnachten op het Safari Resort

Hét fantastische aan dit concept, is dat je letterlijk tussen de wilde dieren slaapt. Veel dichter bij een unieke safari ervaring – zeker zo dicht bij huis – ga je niet komen. Bovendien werd er alles aan gedaan om je volledig te verwennen tijdens je verblijf: je kan het Safaripark verkennen met de auto, te voet, per boot én met de safari bus. Ook de toegang tot Speelland is inbegrepen. Daarnaast is er in het resort voldoende om je te entertainen: Maji Springs, een bowling baan, een winkeltje, indoor en outdoor speeltuinen én een heerlijk restaurant. En uiteraard kan je steeds met de hele familie genieten op het terras van je lodge, boomhut of safaritent: kijk naar de prachtige dieren en ontspan middenin de natuur.

Opstart en eerste bezoekers

Tijdens onze rondleiding, kregen we ook wat extra uitleg over de opstart van het Safari Resort, dat eigenlijk pas een goede maand open was. Zoals dat overal het geval is, waren er hier en daar nog wat kinderziekten, die met veel enthousiasme opgelost werden. Er werd ook hard gewerkt aan een theater locatie buiten, waar voorstellingen gegeven werden. Bovendien werd hier ook hard ingezet op educatie voor zowel kinderen als ouders. Ook qua duurzaamheid en natuurbehoud niets dan lof voor Beekse Bergen. Zo rijden de safaribussen en safariboten op duurzame en milieuvriendelijke brandstof. Ook qua voer voor de dieren is duurzaam hét keyword. Beekse Bergen zet als organisatie tenslotte ook fel in op behoud en onderzoek voor allerlei diersoorten.

En wat was de ervaring van die eerste bezoekers? The Mom Vlog deelde hun ervaring met de wereld:

Zorgeloos genieten met de kids

Ik moet zeggen: ik was echt onder de indruk. Aan de lodges voor families met (kleine) kinderen, was het zo ontworpen dat kinderen zorgeloos konden spelen rond de verblijven, zonder dat de ouders voortdurend op hen moesten letten. Bovendien werd er voldoende entertainment voorzien voor de kleinsten. Om nog maar te zwijgen van alle dierenpracht die ze rond hen te zien kregen. Want ja hoor, in de buurt zaten er ook zeehondjes.

Puntje van kritiek

Als we dan toch even mogen muggenziften: niet alle verblijven in het Safari Resort hebben rechtstreeks zicht op dieren. Sommige lodges en verblijven liggen meer achterin, waardoor je géén dieren aan je raam zal zien verschijnen. Je kan dan ook niet alles rond de savannes bouwen. Van één ding ben je zeker: je zit altijd middenin de natuur.

Close to the real thing

Qua types overnachtingen, heb je een ruime keuze: jungalows, lodges, blokhutten, chalets en safaritenten. Wij hebben zelf al het geluk gehad om te mogen overnachten tussen de wilde dieren in Zuid-Afrika. En ik moet eerlijk zeggen: het Safari Resort komt érg dicht bij de ‘echte’ ervaring. Met dat verschil dat je in Beekse Bergen nóg veel meer verwend wordt met alle soorten van entertainment.

Conclusie

We kunnen niet anders dan beamen dat dit een fantastisch idee is voor een vakantie met het hele gezin. Een weekje eropuit, dichtbij en toch erg ver weg. Volledig ontspannen in een unieke beleving met fantastische waarden en enthousiaste mensen. Het enige nadeel: je zal niet meer weg willen ?. Wij plannen zeker eens een bezoekje aan het Safari Resort.

Pssssst: Het team van Looopings kon wél een sfeerimpressie vastleggen, op een zonnige dag:

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: