‘The Forbidden Caves’ in Bobbejaanland

Laatste update: 19/06/2015

Vorige maand werd de nieuwe attractie ‘The Forbidden Caves’ geopend in Bobbejaanland. Er werd in totaal 5 miljoen euro geinvesteerd in dit nieuw onderdeel van het park. Geen wervelende achtbaan deze keer, maar een ‘totaalervaring’ voor het hele gezin. Je wordt ondergedompeld in een verhaal, waarbij je om de oren geslagen wordt met speciale effecten en 3D beelden. Pretparkfansite was aanwezig bij de opening en geeft je een kijkje in de werking van de attractie.

The Forbidden Caves is een unieke beleving in de Benelux. Het neemt je mee door een immersive tunnel op een spannende ondergrondse grottenexpeditie in de regenwouden van Khyonesia, Zuidoost-Azië. Er werd 6 maand aan gebouwd en zo’n 5 miljoen euro in geïnvesteerd. Roland Kleve, directeur van Bobbejaanland, vertelt:

Met ‘The Forbidden Caves’ brengen we een voor de Belenux unieke attractie naar Lichtaart. De ride is voorzien van een sterke theming, en dit vertaalt zich niet enkel naar de sensatie tijdens de rit zelf. Van bij het begin van de wachtrij worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van Jasper DuBois, het hoofdpersonage van The Forbidden Caves. De beleving van het grotere verhaal komt in deze attractie centraal te staan.

Wij hopen dat The Forbidden Caves zijn waarde zal bewijzen en hopen jullie binnenkort zelf onze ervaring ervan te kunnen delen. Om af te sluiten nog een aantal details en weetjes over de nieuwe attractie:
• 1400 m² indoor oppervlakte
• 2500 m² outdoor oppervlakte
• 60 personen per rit, 15 ritten per uur: 750 personen per uur
• 7 projectoren voor afspelen film
• Extra projector in pre- en aftershow
• Filmduur: 2 minuten
• Duur totale beleving: 12 minuten
• Film: 60 frames/seconde

Bron: ‘Nieuwe attractie Forbidden Caves officieel geopend’ persbericht – Bobbejaanland.be

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: