Tijgerwelpjes te bezichtigen in de Beekse Bergen!

Laatste update: 01/07/2019

Op donderdag 2 mei zijn er 3 tijgerwelpjes geboren in het safaripark “Beekse Bergen”. De Siberische tijger Angara is toen bevallen van Aida, Radames en Amneris. De gelukkige vader van het trio is Yarko. Het nieuwe gezinnetje is sinds kort ook buiten te bezichtigen.

beekse bergen tijgerwelpjes
Copyright Beeksebergen.nl

Bedreigde diersoort

Dat de 3 welpjes gezond en wel ter wereld zijn gekomen is heel goed nieuws voor de tijgerpopulatie. De Siberische tijger staat namelijk op de lijst van bedreigde diersoorten. Wie ze in het wild wil zien moet daarvoor naar Azië gaan. Daar lopen de laatste 500 wilde Siberische tijgers rond. Uiteraard is de kans flink wat groter dat je er 1 in een dierenpark zal tegenkomen. Wereldwijd zijn er nog ongeveer 500 Siberische tijgers te vinden in dierenparken, waarvan 300 bij ons in Europa.

Gezondheid

Na hun geboorte zijn de tijgertjes veel getest op hun gezondheid. Ze werden ook gewogen en ontwormd. Alles ziet er goed uit voor de welpen! De 2 mannetjes wegen beide 4,4 kilo, en het vrouwtje 3,5. Het is volstrekt normaal dat de jongentjes een pak meer wegen dan de vrouwtjes, ze zijn namelijk ook groter bij hun geboorte. Dat neemt dan weer wat extra gewicht met zich mee. Ze zien er dus allemaal heel goed en gezond uit.

Ook met de moeder van de 3 is alles in orde. Ze zorgt heel goed voor haar welpjes en blijft verassend rustig. Ook geeft ze haar kleintjes heel veel melk, waardoor ze alle drie flink blijven groeien. De toekomst ziet er dus op dit moment heel rooskleurig uit voor ons trio!

Welpjes bezichtigen

Een tijgerwelpje dat pasgeboren is, zal de eerste weken nog niets kunnen zien. De moeder zal haar welpen dan ook amper alleen laten in die periode. Enkel wanneer ze voedsel gaat halen zijn ze alleen. Tot vorige week zaten de kleintjes dus enkel binnen. Nadat ze gecontroleerd waren, en getest, konden de welpjes zelf kiezen om naar buiten te gaan.

Het was in spanning afwachten tot de 14e juni. Op die dag werden de welpjes voor het eerst zichtbaar voor de buitenwereld. Dit voorlopig enkel vanuit de deuropening. De eerstvolgende dagen worden ze nog enkele keren in de opening gespot, maar ze blijken nog een beetje te zenuwachtig te zijn. 6 dagen later is het dan eindelijk zo ver. Ze wagen zich aan een avontuur in het grote buitenhok.

Daguitstap maken

Wie de 3 tijgertjes eens van dicht bij wil zien kan ze komen bezoeken in het Nederlandse  safaripark “Beekse Bergen”. Dit is gelegen in de provincie Noord Brabant. Het park is elke weekdag open tussen 10 en 17 uur. Op zondag blijven ze nog een half uurtje langer open, en op zaterdag is het zelfs mogelijk om tot 20u in het park te blijven rondlopen. Wij kunnen alvast vertellen dat de nieuwe tijgertjes er heel schattig uitzien. Een daguitstap naar de Beekse Bergen kunnen we dus alleen maar aanraden! Tickets zijn op voorhand verkrijgbaar op hun website. Op dit moment krijg je zelfs een korting van 25% op je tickets!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: