Uitstapje naar de Efteling: “Beleef samen de mooiste momenten”

Laatste update: 30/08/2018

Op zaterdag 11 augustus hadden mijn vriendin en ik ons bezoek gepland aan de Efteling. Het iconisch Tilburgse pretpark stond al zeer lang én hoog op ons ‘to-dolijstje’. We wilden een magisch ervaring en de Efteling deed zijn reputatie alle eer aan.

Het park is goed onderhouden, zeer proper en alles ademt magie. Het befaamde sprookjesbos met sprookjes als: ‘De Wolf en de zeven Geitjes’, ‘Hans en Grietje’, ‘Doornroosje’ en ‘Sneeuwitje’, is voor jong en oud een aanrader. Mijn vriendin en ik zijn niet de grootste waaghalzen, dus hielden we het bewust rustiger. Maar ook daar kwam de Efteling ons tegemoet met leuke attracties als bijvoorbeeld: ‘Symbolica’ (een échte aanrader voor jong en oud), ‘Droomvlucht’ en ‘Carnaval Festival’.

Voor de waterratten die wij zijn, waren de ‘Vliegende Hollander’ en ‘Pirana’ twee geweldige attracties. Om onze grens toch wat te verleggen kozen we voor attracties als bijvoorbeeld: ‘Schipsschommel’, ‘Vogel Rok’, ‘Joris en de Draak’ en de ‘Bobsleebaan’. Deze attracties zijn al ‘spannender’, maar blijven desondanks wel doenbaar voor de ‘jongere’ kinderen.

Voor de échte waaghalzen biedt de Efteling twee kanjers van attracties aan; de achtbaan ‘De Python’ en dive coaster ‘Baron 1898’. Beiden zijn gewaagde en bloedstollende attracties, voor mensen met een sterke maag (én veel lef…). Mocht je als bezoeker even een moment hebben van: ‘ik wil even geen attracties doen’, dan zijn er nog steeds de vele parkshows die de Efteling doorheen het park aanbiedt.

Wachttijden?!

De wachttijden/wachtrijen bij de Efteling waren aanzienlijk, maar dat was dan ook te verwachten tijdens het hoogseizoen. Desalniettemin viel dat steeds goed mee, met 60 minuten als wachttijd als ‘piek’. Maar vaak moesten we zelfs geen 60 minuten wachten en konden we al snel genieten van leuke attracties.

En voor wie dan zegt, ‘ik wil echt niet zo lang wachten.’, zijn er dan nog de ‘single rider’ wachtrijen die de Efteling voorziet. Deze wachtrijen dienen om de wachttijd te verkorten voor de bezoekers. Bij de reguliere wachtrij heb je, als je met de hele familie samen een attractie wil doen, de garantie dat je bij elkaar kunt zitten. Terwijl de single riders de lege plaatsen zullen vullen die ontstaan in de voertuigen. Hierdoor wordt de wachtrij verkort voor zowel groepen als bezoekers die alleen een attractie bezoeken.

Waar vind je single rider wachtrijen?!

Bij de attracties ‘Baron 1898’, ‘De Bobslee, Python’, ‘Symbolica’ en ‘Joris en de Draak’ zijn er single rider wachtrijen en dus in totaal twee wachtrijen. Eén wachtrij voor groepen/families en één wachtrij voor individuen die de attractie willen bezoeken. Wat ook goed om weten is, is dat de Efteling ook steeds een ingang voorziet voor bezoekers met een beperking. Deze ingang is meestal in de buurt van de uitgang van de attractie.

Wat te eten?

Hadden we een hongertje, dan moesten we ons geen zorgen maken… want ook hierin kwam de Efteling ons ruimschoots tegemoet. Van frietjes tot pizza of een ijsje voor de drang naar zoetigheid. Doorheen het pretpark zijn er genoeg eetfaciliteiten. Kortom, voor elk wat wils.

Ons hotel:

Na een lange maar magische dag kozen we ervoor om te overnachten in hotel ‘De Druiventros’. Het hotel is niet ver gelegen van twee snelwegen: de A58 en A65. Het maakt zich daardoor zeer goed bereikbaar met de auto. Het grootste voordeel is en blijft de schappelijke duoprijs (één overnachting en ticket voor de Efteling) en het feit dat het hotel zich op amper 14 minuten rijden (16 km) bevindt van de Efteling zelf.

Verder was onze kamer meer dan oké, zeer netjes en comfortabel. Tevens was het ontbijtbuffet uitgebreid en zeer lekker. Kortom: een aanrader!

Slotsom:

Onze dag in de Efteling voldeed aan alle verwachten en is aan te raden aan groot, klein of oud. Ieder van ons zou zich er kunnen uitleven op zijn of haar manier. De magische sfeer neemt je meteen op sleeptouw en bezorgt je een ervaring om niet snel te vergeten. En als je er dan voor kiest om uit te gaan rusten bij hotel ‘De Druiventros’, is je geweldige ervaring compleet.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Sara en Bram

Neem contact op via: