Uitstapje naar Toverland: Gewoon betoverend!

Laatste update: 30/08/2018

Op zaterdag 21 juli hadden mijn vriendin en ik ons bezoek gepland aan Toverland. Het voor ons totaal onbekende pretpark gelegen te Sevenum – tussen Venlo en Eindhoven-, verrasten ons compleet. Het relatief jonge pretpark (geopend sinds 2001) is naam aan het maken in Nederland en ver daar buiten.

Het park is uitstekend onderhouden, zeer proper en opgedeeld in ‘werelden’, met elk hun thema. Verder is er ook een zeer groot indoorpretpark (‘Land van Toos’, perfect voor bij slecht weer..), met allerlei attracties voor groot en klein. Mijn vriendin en ik zijn niet de grootste waaghalzen, dus hielden we het bewust rustiger. Maar ook daar kwam Toverland ons tegemoet met leuke attracties als bijvoorbeeld: ‘Scorpios’ (een schommelschip), ‘Maximus’ Blitz Bahn’ (een bobkart, een alternatief voor een klassieke rodelbaan) en en de ‘Toos-Express’ (een juniorachtbaan in het indoorpretpark).

Voor de waterratten die wij zijn, waren de ‘Expedition Zork’ (in – en outdoor boomstamattactie) en ‘Djengu River’ twee geweldige attracties. Maar er was ook één rustige, maar prachtig aangeklede waterattractie: ‘Merlin’s Quest’ die ons zeker kon bekoren. Om onze grens toch wat te verleggen kozen we voor attracties als bijvoorbeeld: de ‘Booster Bike’ (een gelanceerde moterfietsachterbaan, een échte aanrader en en ‘Dwervelwind’ (een draaiende achtbaan!. Deze attracties zijn al ‘gewaagder’ en niet altijd meer geschikt voor de allerjongste kinderen.

Voor de échte durvers biedt Toverland twee zéér spectaculair attracties: ‘Troy’ (een houten achtbaan, met een maximum snelheid van 87 (!) km per uur) en ‘Fenix’ (een achtbaan, die meerdere keren overkop gaat, met een maximum snelheid van 95 (!) km per uur) . Beiden zijn gewaagde en bloedstollende attracties, voor mensen met een sterke maag (én veel lef…).

Mocht je als bezoeker even een moment hebben van: ‘ik wil even geen attracties doen’, dan zijn er nog steeds de (water) parkshows die Toverland doorheen het park aanbiedt en het indoorpretpark (‘Land van Toos’), waar de allerkleinsten zich kunnen amuseren met speeltoestellen, glijbanen en nog zoveel meer.

Wachttijden?!

De wachttijden/wachtrijen bij Toverland waren bijna onbestaand, ondanks het feit dat we net tijdens het hoogseizoen onze uitstap deden. Toverland weet zeer goed hoe ze wachtrijen snel en efficiënt moesten aanpakken. Het langste dat wij hebben moeten wachten was een 20 minuten, wat een peulenschil is in vergelijking met andere attractieparken. Wat Toverland niet voorziet, is ‘single rider’ wachtrijen. Maar ze leken die ook niet nodig te hebben, aangezien het aanschuiven zo vlot verliep.

Wat te eten?

Om een oplossing te vinden voor onze hongerige buikjes, moesten we alvast niet te veel zoeken… want ook hierin kwam Toverland ons ruimschoots tegemoet. Van frietjes tot pizza, alles was voorzien. Een aanrader: probeer zeker het (zelf samen te stellen) softijs, één woord: overheerlijk! Kortom; doorheen het pretpark zijn er meer dan voldoende eetfaciliteiten, je zult geen honger moeten lijden.

Slotsom:

We wisten totaal niet wat we moesten verwachten van Toverland, aangezien het pretpark voor veel Belgen nog vrij onbekend is. Maar Toverland heeft wat ons betreft zijn naam alle eer aangedaan, het lijkt ons een kwestie van tijd dat het park nog meer bezoekers zal trekken. De werelden die het park opdeelt zijn geweldig aangekleed en creëerden een navenante sfeer. Het personeel was zeer vriendelijk en straalde enthousiasme uit.

Als voorbeeld: kinderen die in eerste instantie bang waren om een attractie aan te doen, kregen na hun ritje een diploma uitgereikt van het personeel. Dit was een prachtige geste, en bezorgde veel kinderen een glimlach op hun gezicht.

Mijn vriendin en ik zijn alvast grote fan van Toverland geworden en gaan zeker en vast terug!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Sara en Bram

Neem contact op via: