Walibi Belgium opent binnenkort Pulsar

Laatste update: 15/05/2016

Nog een paar maandjes geduld en in Walibi Belgium opent een wereldprimeur, Pulsar! Exact een jaar geleden, op 21 april 2015, begon de bouw van deze attractie.

De Pulsar zal het eerste exemplaar zijn van een gloednieuw attractietype, de powersplash. Het Duitse bedrijf Mack Rides AG staat in voor de bouw van de attractie. Het nieuwe attractietype is gebaseerd op hun supersplash-attracties waarvan er ook één in Plopsaland De Panne is gebouwd.

De Pulsar ligt in het centrale meer, tussen de Flashback en de  Country Cantina. De drooglegging van een deel van het meer, dat de Pulsar in beslag zou nemen, gebeurde al in mei 2015.

Het ritverloop ziet er als volgt uit: Je stapt in een grote sloep waar plaats is voor 20 personen (5 rijen van 4). Daarin word je achteruit gelanceerd aan 50 km/uur. Erna voorwaarts aan 80 km/uur om als laatste achterwaarts te eindigen aan 100 km/uur. Telkens zal je na een lancering verticaal naar beneden storten. Als leuke afsluiter maak je nog een grote splash. Het hoogste punt van de baan bevindt zich op 45 meter hoogte. Hierdoor wordt de Pulsar de hoogste en snelste achtbaan van België. Na 78 seconden zit de rit er alweer op.

 

Technisch aspect

De Pulsar werkt door middel van 22 LSM-motoren. Deze creëren een magnetisch veld waardoor de sloep wordt afgestoten. Dit vertaalt zich dan in een lancering van de sloep. De motoren zullen 1,2 megawatt aan stroom gebruiken tijdens de lancering. Dit lijkt misschien veel, maar de sloep zelf weegt al 7 ton…

Er zal gewerkt worden met een draaischijf in het station. Hierdoor kunnen 2 sloepen van 20 personen tegelijk op de baan staan. Terwijl sloep 1 wordt gelanceerd, zal sloep 2 in- en uitgeladen worden. Door deze draaischijf zal de Pulsar 950 personen per uur aankunnen.

Enkel bij de laatste lancering zal je een grote plons maken. Het water van de plons zal zo’n 30 cm diep zijn. Vlak na de lancering, aan 100 km/uur, zijn er zes seconden om het bassin te vullen. Dit gebeurt met sluizen. Na de splash wordt het water met een grote waterpomp weggepompt in 50 seconden.

 

Verhaal en thematisering

Het gebouw dat het station van de Pulsar zal worden is gethematiseerd volgens een oud pakhuis. Aan de kant waar de baan ligt, hangt het logo van de Pulsar in het groot. Bij de lancering zal het logo, met behulp van LED’s, oplichten. De lichtjes zetten de pulsatie van de energie-uitbarsting nog eens extra in de verf.

Er wordt ook een nieuwe binnenweg aangelegd tussen de Flashback en de  Country Cantina. Rond de Pulsar is er ook een splashzone voorzien. Waar deze exact zal komen, weten we echter nog niet.

Walibi heeft ook aangekondigd dat er drie wachtrijen zullen zijn: een gewone wachtrij, een single riders line en een express line. Ook zullen er 2 doorloopshows komen. In totaal zullen ze samen 6 minuten duren. In die zes minuten zal je anderhalve keer de show kunnen bekijken. Tijdens de show maakt men gebruik van videomapping. In de eerste preshow komt er een schuine wand waarvan stenen zullen afbrokkelen door de opstapelende energie. In de tweede en laatste show zal je het hart van de attractie vinden: de plaats waar alle energie opgeslagen zit. Uit dit hart vertrekken er allerlei verschillende draden die door de hele wachtrij lopen en met connectors op bepaalde punten aan de attractie verbonden zijn.

Het verhaal achter de attractie is dat er iets buitenaards is neergestort op de plaats van Pulsar. Hierdoor is er een enorm grote energiebron ontstaan. Iemand heeft deze bron in een oud pakhuis gestopt, maar om al die energie aan te kunnen, moet die energiebron soms gelucht worden. Dit zal de lancering van de attractie veroorzaken.

De volledige thematisering wordt door JoraVision onder handen genomen. Naar verluidt krijgt de Pulsar een eigen soundtrack.

De Pulsar zou in totaal 8.5 miljoen euro kosten. De baan is al sinds januari klaar. Walibi heeft met 1 sloep al succesvolle testritten kunnen uitvoeren. Deze week werd ook de tweede sloep geleverd.

Op 4 juni wordt de Pulsar officieel geopend, maar als je in mei al aanwezig bent in het park zou je weleens de allereerste kunnen zijn die ooit in de Pulsar zal worden afgeschoten. Walibi houdt namelijk onaangekondigde vooropeningen.

Het team van Pretparkdeals houdt je zeker op de hoogte!

Voor wie een volledig overzicht/foto’s van de bouw van de Pulsar wenst, je kan terecht op de site Pretparken.be

 

UPDATE 7 mei

Sinds 7 mei vinden er in Walibi op willekeurige tijdstippen softopeningen van Pulsar plaats. Een onride kan je hier bekijken!

 

Bron en foto: Pretparken.be

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Relevante aanbiedingen:

Plopsaland De Panne
48,5043,50 | 10% korting

De webshop werd geopend in een nieuw venster. Vul bovenstaande code in tijdens je bestelling. Ga naar de webshop
PLOPSADEALS
Plopsaland De Panne
110,0095,00 | €15 korting

De webshop werd geopend in een nieuw venster. Vul bovenstaande code in tijdens je bestelling. Ga naar de webshop
PLOPSADEALS

Door Dieter

Als vaste fotograaf van N8N Rides heb ik al enkele pretparken in detail kunnen bestuderen. Pretparken bezoeken is dan ook een echte hobby van mij geworden. Als ik geen pretpark kan bezoeken, zoek ik interessante informatie en nieuwsartikels op over de pretparken, die ik dan samenvat in een nieuw artikel.
Neem contact op via: