Zomeravonden en nocturnes in pretparken

Laatste update: 06/08/2018

Heb je zin om een pretpark bezoek ook eens op een andere manier te beleven? Misschien is een nocturne of een bezoek op een zomeravond dan wel iets voor jou! Heel wat pretparken organiseren sfeervolle avondprogramma’s die je dagje weg extra speciaal maken. Hieronder vind je een handig overzicht van de pretparken die je deze zomer ook ’s avonds kan bezoeken en welke bijzondere activiteiten er gepland zijn. We blikken ook al even vooruit naar Halloween-nocturnes die er staan aan te komen later dit jaar.

nocturne bellewaerde

Het leukste zomeraanbod van onze pretparken

De Efteling is gewoon te groot (en te leuk!) om op één dag helemaal rond te krijgen. Daarom is het park nog tot en met 26 augustus open van 10u tot 21u. Op zaterdagen tijdens de zomervakantie kan je zelfs tot middernacht genieten van een prachtig lichtspektakel en optredens.

Walibi Belgium organiseert in deze zomer nog nocturnes op 4, 11 en 18 augustus tot 23u en sluit telkens af met spetterend vuurwerk.

Pairi Daiza is gedurende de zomervakantie elke dag open tot 21u. Zo heb je rustig de tijd om te genieten van alle prachtige dieren en de omgeving. Ook zijn er heel wat restaurants in het park waar je lekker kan eten, je hoeft dus zeker niet voor fastfood te gaan. Een hele dag genieten, zonder stress en zonder op de klok te hoeven kijken.

Bellewaerde Park blijft open tot 22u op 11, 18 en 25 augustus

Toverland organiseert in augustus nog 3 Magische Midzomeravonden op 6, 13 en 20 augustus. Het park blijft dan open tot 23u. Je geniet er van het meest magische pretpark bij een ondergaande zomerzon.

Plopsaland De Panne organiseert in augustus nog 4 nocturnes, telkens in een eigen thema! Het park blijft dan open tot 22u30. Mis dit zeker niet als je graag je favoriete tv-figuurtje in levende lijve wil ontmoeten!

  • 4 augustus: Spring en Mega Mindy
  • 11 augustus: Piet Piraat en Mega Mindy
  • 18 augustus: Kabouter Plop en Mega Mindy
  • 25 augustus: Samson & Gert en Mega Mindy

Plopsa Coo doet lekker mee, ook daar vind je in augustus nog drie superleuke nocturnes telkens in teken van een ander Plop-figuurtje.

  • 1 augustus: Plop
  • 8 augustus: Bric (Klus)
  • 15 augustus: Bric (Klus)

Bobejaanland blijft op 11 en 18 augustus open tot 22u. Je geniet er ’s avonds ook van een spectaculair straattheater.

De griezelige Halloween-nocturnes

We blikken ook al even vooruit naar eind oktober. Heel wat pretparken open hun deuren dan ’s avonds voor de Halloween-nocturnes

Bellewaerde laat je griezelen op 20, 27 en 31 oktober en van 1 tot 3 november. Het park is dan open tot 21u en je loopt er zeker heel wat enge monsters tegen het lijf!

Plopsaland De Panne is extra lang geopend op 29, 30 en 31 oktober en 1 en 2 november voor de Ketnet Halloween Nocturnes met de Nachtwacht en Helden als centrale figuren.

Ook in andere pretparken zoals Bobbejaanland en Walibi vinden jaarlijks Halloween-nocturnes plaats. Data en info worden binnenkort beschikbaar. Hou pretparkdeals.be dus zeker in de gaten!

Foto’s copyright Bellewaerde.be

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Relevante aanbiedingen:

Door Els

Als ontspanning tussen het studeren door, trek ik er op een zonnige dag graag op uit. Ik hou er ook van om hierover te schrijven en mijn ervaringen te delen met jullie. Mijn persoonlijke favorieten zijn dierenparken en waterattracties, dat gaat me nooit vervelen!
Neem contact op via: