10 hoogste achtbanen van Europa

Laatste update: 18/01/2017

Ondanks de warme temperaturen, is de zomer alweer min of meer afgelopen! Heb je zin om in deze warme nazomer nog eens een groter, buitenlands pretpark te bezoeken? In onderstaand artikel laten we jullie wat spectaculairdere achtbanen zien die iets verder van de deur staan. Deze achtbanen zijn dan ook ideaal om nog eens een bezoekje aan te brengen. Aan het begin van de zomer publiceerden we al een artikel over de 10 snelste achtbanen van Europa, in dit artikel vind je de 10 hoogste achtbanen op het Europese vasteland.

10: iSpeed – Mirabilandia – 55 meter

Op nummer 10 staat de gelanceerde achtbaan iSpeed in het Italiaanse Mirabilandia. Deze achtbaan heeft een hoogte van 55 meter. Hij is gebouwd door Intamin en geopend in 2009. De achtbaan heeft een lancering van 100 km/h en ook twee inversies in het baanverloop. Hij behaalt een snelheid van 120 km/h.

iSpeed

9: Wildfire – Kolmården – 57 meter

Op de 9de plek vinden we Wildfire in het Zweedse pretpark Kolmården. De achtbaan behaalt een hoogte van 57 meter en is met zijn 113 km/h de snelste houten achtbaan van Europa. De achtbaan is gebouwd door Rocky Mountain Construction en is tevens de enige houten achtbaan met inversies van Europa. Wildfire is nog maar zeer recent geopend.

Wildfire

#8: Stunt Fall – Parque Warner Madrid – 58 meter

De Stunt Fall uit Parque Warner Madrid staat op de 8ste plek in deze lijst. De achtbaan is 58 meter hoog en is gebouwd door Vekoma in het jaar 2002. Hij haalt een snelheid van 105 km/h en gaat drie keer over de kop. Het is de hoogste en snelste hangende achtbaan van Europa.

imgstuntfall

7: Divertical – Mirabilandia – 60 meter

Op nummer 7 staat Divertical in het Italiaanse Mirabilandia. Het is de hoogste en snelste waterachtbaan ter wereld en is maar liefst 60 meter hoog. Hij behaalt een snelheid van 110 km/h. De achtbaan is gebouwd door Intamin en is geopend in 2012. De attractie werkt met een hoge lift en eindigt met een gigantische splash.

imgdivertical

6: Colossos Heide Park 60 meter

Colossos is met zijn 60 meter even hoog als de Divertical. Hij is gebouwd in het Duitse Heide Park en is de hoogste houten achtbaan ter wereld. De achtbaan haalt een snelheid van 110 km/h en is gebouwd door Intamin. Hij is geopend in het jaar 2001.

Colossos

5: Stealth – Thorpe Park – 62 meter

De top 5 wordt geopend door Stealth, die een hoogte heeft van 62 meter. De achtbaan in het Britse Thorpe Park wordt gelanceerd met een snelheid van 129 km/h. De achtbaan, gebouwd door Intamin, is geopend in 2006.

Stealth

4: Big One – Blackpool Pleasure Beach – 65 meter

De Big One bevindt zich in Blackpool Pleasure Beach in Groot-Brittannië en verovert met zijn 65 meter de 4de plaats in deze lijst. Het is de oudste achtbaan in deze lijst, hij is gebouwd in 1994 en was toen de snelste achtbaan van Europa. Hij is gebouwd door Arrow Dynamics en heeft een snelheid van 119 km/h.

Big One

3: Schwur Des Kärnan – Hansa Park – 73 meter

Op plaats 3 staat Schwur Des Kärnan, of kortweg Kärnan, in het Duitse pretpark Hansa Park. De achtbaan is 73 meter hoog en haalt een snelheid van 127 km/h. Ook deze is achtbaan is erg nieuw, hij is geopend in 2015 en gebouwd door Gerstlauer. In de achtbaan ga je één keer over kop.

Karnan

2: Silver Star – Europa-Park – 73 meter

De Silver Star in het Duitse Europa-Park staat op de 2de plek in deze lijst. De achtbaan heeft, net zoals de nummer 3, een maximale hoogte van 73 meter. De Silver Star is gebouwd door Bollilger & Mabillard in 2002 en heeft een snelheid van 127 km/h.

Silver Star

1: Shambhala – PortAventura – 76 meter

De hoogste achtbaan van Europa is de Shambhala en staat in het Spaanse PortAventura. Hij is maar liefst 76 meter hoog en behaalt een maximale snelheid van 134 km/h, waarmee het tevens de op-één-na-snelste achtbaan Europa is. De achtbaan is in 2012 geopend en gebouwd door Bolliger & Mabillard.

Shamb

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: