6 redenen waarom je deze winter een pretpark moet bezoeken

Laatste update: 18/01/2017

1) Er zijn vaak extra attracties

Ondanks dat er in de winter soms sommige waterattracties en/of achtbanen sluiten, zijn er erg vaak extra attracties. De Efteling heeft bijvoorbeeld een langlaufbaan en een schaatspiste. Ook Phantasialand en Plopsaland De Panne hebben een schaatsbaan.

2) Geen enkel seizoen is zo sfeervol als de winter

Zeg nu zelf, geen enkel seizoen is zo sfeervol als de winter. De vele lampjes, knetterende kampvuren, vrolijke kerstmuziek en warme sfeer zorgen voor een enorme portie gezelligheid in deze koude maanden. In de meeste parken hangt veel versiering en verlichting, overal staan kerstbomen en soms is er zelf een kerstdorp met aparte kraampjes.

3) Het is een zeer unieke gelegenheid om een pretpark in het donker te bekijken

Een pretpark in het donker is altijd heel sfeervol. Je krijgt namelijk maar enkele keren per jaar de kans om een volledig verlicht park te bekijken. Deze unieke kans moet je zeker eens grijpen, je zal zeker met verbazing geslagen zijn!

Efteling d'Hiver
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/events/winter-efteling

4) Winter in de pretparken is enorm romantisch

Samen een warme chocomelk drinken en opwarmen bij een kampvuur. De koude schaatspiste hand in hand trotseren om daarna een ritje in een snelle achtbaan te maken en tot slot in de koude kijken naar één van de wondermooie shows die ’s winters in een park speelt. Niets zo romantisch als samen met je partner een winters pretpark te trotseren.

5) In de winter is het minder druk dan in de zomer

In het zomerseizoen sta je vaak lang in de wachtrij voor elke attractie, dat is zonder twijfel ergernis nummer 1 in een pretpark. In de winter is dat veel minder, veel mensen zitten thuis en genieten onder hun eigen dak met hun familie van de winter en de feesten. Echter gaat dat even goed in een pretpark, het is bovendien eens een andere ervaring!

Phantasialand Wintertraum
Bron: https://www.phantasialand.de/nl/park/wintertraum/een-zee-van-licht/

6) Het park biedt nog steeds veel topattracties

Natuurlijk zijn er buiten de bijzondere winteractiviteiten ook de normale activiteiten in een pretpark. Zo kan je nog steeds genieten van spectaculaire attracties, zoals in Phantasialand van lanceerachtbaan Taron, in de Efteling van divecoaster Baron 1898, in Toverland van houten achtbaan Troy en in Plopsaland van lanceerachtbaan Anubis The Ride.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Relevante aanbiedingen:

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: