9 beestige redenen om naar Pairi Daiza te gaan

Laatste update: 16/07/2018

Pairi Daiza is meer dan zomaar een dierentuin. Het is een wereldtuin waar je kan genieten van prachtige fauna, flora en cultuur uit alle continenten, maar dan in ons eigen land. Pairi Daiza dompelt je onder in de vakantiesfeer, een totaalbeleving in eigen land. Maar de voornaamste reden voor een bezoekje aan het wonderlijke Pairi Daiza is uiteraard de diversiteit aan dieren. Het park is de thuis van talloze dieren van over de hele wereld. Hieronder zitten ook heel wat unieke en bedreigde soorten waarbij het dierenpark instaat voor de bescherming. Hieronder vind je ons lijstje van de 9 beestige hoogtepunten van een bezoekje aan Pairi Daiza.

1. De orang-oetans

Sinds 2017 kan je in Pairi Daiza vijf orang-oetans bewonderen. Oorspronkelijk afkomstig van het Indonesische eiland Sumatra, maar dolgelukkig met hun onderkomen in hun prachtige tempel. Het is een bedreigde diersoort en daarom is de zorg van dierenparken van enorm groot belang. Bovendien zijn deze apen erg leuk om te gaan bekijken! Ze klauteren naar harte lust in de bomen en het lijkt wel alsof ze verstoppertje spelen in de tempel. En niet te vergeten, de kleintjes zijn enorm schattig.

orang-oetans Pairi daiza

2. De Afrikaanse en Aziatische olifanten

Olifanten zijn erg sociale dieren en hebben elkaar nodig, ze genieten zichtbaar van hun ruime verblijf en het gezelschap van hun soortgenoten. De 15 Aziatische en 3 Afrikaanse olifanten hebben het duidelijk naar hun zin. Aan de voorkant nemen ze graag een koele douche of rollen ze zich graag in het zand. Aan de achterzijde kan je de dieren heerlijk zien kuieren in een uitgestrekt savanne-landschap samen met de antilopen. De olifantengroep is de grootste van Europa, zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

olifant pairi daiza

3. De penseelzwijnen

Deze guitige varkens uit West- en Centraal-Afrika verdienen zeker een plekje in deze lijst. Je vindt de penseelzwijnen in het Afrikaanse huttendorpje waar ze naar hartenlust snuffelen en stoeien in het zand of gewoon lekker liggen luieren. Ze houden vooral van rollen in het zand, daardoor houden ze hun goudbruine vacht mooi glanzend en zien ze er des te knuffelbaar uit.

penseelzwijnen pairi daiza

4. De leeuwen

De majestueuze leeuwen zijn altijd indrukwekkend. Je kan hun rotsachtige verblijf bekijken vanop de berg of vanuit het Afrikaanse dorpje. Ze luieren graag in het zonnetje of op een rots en genieten van elkaars gezelschap. Ook worden er regelmatig welpjes geboren, dat is uiteraard het geknipte moment voor een bezoekje aan het leeuwenverblijf.

leeuwen pairi daiza

5. De giraffen

De uitkijkpost bij de giraffen zijn een publieksfavoriet. Nergens kom je zo dichtbij de dieren als hier, je staat letterlijk slechts een armlengte van de dieren vandaan! Terwijl de dieren hun buikje voleten met lekker hooi, maak je van dichtbij kennis met de 3 giraffen van Pairi Daiza.

giraffen pairi daiza

6. De gorilla’s

De gorilla’s kregen onlangs een heel nieuw en ruim verblijf, dit was één van de monumentaalste projecten van Pairi Daizatot noch toe. De vijf mannetjes kunnen naar hartenlust spelen en klimmen op hun eiland en vinden onderdak in een indrukwekkende grot. Let wel op, gorilla’s zijn erg gevoelig voor geluiden en licht, door niet te roepen of op de ramen te tikken genieten deze dieren ook gewoon lekker van hun dag.

pairi daiza gorilla

7. De rode panda’s

Pairi Daiza is de thuis van 2 koppeltjes van deze schattige beerachtige diertjes. Het is een nachtdier, dus overdag zie je meestal uitrusten in een boom. Ze klimmen behendig rond en duffelt zich in de winter lekker in zijn staart. Zeker een aanrader die wel van pluizige, schattige dieren houdt.

rode pandas pairi daiza

8. De koala’s

Over pluizig en schattig gesproken, de drie Australische koala’s kregen een nieuw verblijf waar ze zowel binnen als buiten kunnen genieten van vrijheid en ruimte. Ze zitten niet achter glas, wat maakt dat je deze lieve dieren van heel dichtbij kan bekijken. Voor de opvang van deze dieren wordt ook heel nauw samengewerkt met een opvanginstelling voor dieren in Australië. Net zoals bij vele andere soorten, moet de koala goed beschermd worden.

koalas pairi daiza

9. De reuzenpanda’s

De reuzenpanda is nog steeds de grote trekpleister in PairiDaiza. De drie panda’s kregen enkele jaren geleden een onderkomen in het park en genieten er van een mooi en ruim verblijf. Het is een unieke beleving om deze dieren te kunnen bekijken. Wetende dat er wereldwijd nog slechts 1600 exemplaren te vinden zijn. Ook voor de reuzenpanda zet het park zich 100% in voor het dierenwelzijn.

Lees ook zeker het volledige verslag van onze ervaringen van een zomerbezoekje aan het wonderlijke Pairi Daiza. Daarnaast vind je via ons steeds de beste korting deals voor Pairi Daiza.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Els

Als ontspanning tussen het studeren door, trek ik er op een zonnige dag graag op uit. Ik hou er ook van om hierover te schrijven en mijn ervaringen te delen met jullie. Mijn persoonlijke favorieten zijn dierenparken en waterattracties, dat gaat me nooit vervelen!
Neem contact op via: