Aqua Mexicana in Slagharen: interview

Laatste update: 02/05/2015

Binnenkort opent in Slagharen een gloednieuw waterpark ‘Aqua Mexicana’. Speciaal voor de opening van Aqua Mexicana, hadden wij een interview met Commercieel Directeur Niels Dijkstra. Wij danken hem voor dit leuke interview. Hieronder een verslag van het interview.


Eerst en vooral proficiat met de opening van dit gloednieuwe waterpark.

Q: Is de bouw van een leien dakje gegaan of zijn jullie op problemen gestoten?
A: We zijn op 4 januari gestart met de opbouw. Vrijdag 1 mei wordt het geopend voor het publiek. Het hele waterpark is dus opgebouwd op 4 maanden tijd. Op zich is dat al een hele verwezenlijking. We zijn over het algemeen niet op grote problemen gestuit. Hier en daar wel kleine probleempjes, zoals je overal zal tegenkomen, maar op zich is alles vlot verlopen.

Q: Jullie lanceerden een enquête met 3 mogelijke namen ‘Aqua Splash’, ‘Mexicana Splash’ en ‘Aqua Mexicana’. Daaruit bleek dat die laatste duidelijk de populairste was. Hoe zijn jullie bij de naam ‘Aqua Mexicana’ gekomen?
A: Het hele Slagharen park heeft als thema Amerika in de jaren 1950. Van het Wilde Westen naar Mexico. Met het nieuwe waterpark wilden we het thema uiteraard doortrekken en zo hebben we gekozen voor Mexicaanse inkleding. Zo zal je in het waterpark allemaal onderdelen zien volgens het ‘Mexico’ thema.

Q: Jullie hebben onlangs een commercial gelanceerd. Merk je al veel extra vraag voor Aqua Mexicana?
A: Ja toch wel. De bedoeling is om vrijdag 1 mei het waterpark open te zetten voor de fans. De officiële opening volgt zo’n 3 weken later. Op die manier kunnen we nog voldoende feedback ontvangen en bijleren over een aantal praktische zaken. Denk aan de temperatuur binnen, het aantal badmeesters, enzovoort. Op die manier krijgt het grote publiek een – close to perfection – waterpark voorgeschoteld.

Aqua Mexicana

Q: 7 euro voor een dagticket is niet veel. Doen jullie dit met opzet om veel bezoekers te trekken in het begin?
A: We hebben dit gedaan om bezoekers van het attractiepark een leuke incentive te geven om het waterpark ook eens te bezoeken. Mensen die in het vakantiepark verblijven, krijgen bovendien gratis toegang.

Q: Plannen jullie ook een grootse show ter opening van het waterpark (zoals bij Plopsaqua in België) of andere speciale events?
A: De grote officiële opening volgt ongeveer 3 weken na vrijdag 1 mei. Met alles erop en eraan en de grote pers erbij. Het zal wellicht niet zo spectaculair worden als bij Plopsaqua, maar we plannen toch ook een aantal ludieke evenementen en specials, zodat onze fans verwend worden. Het zal een leuke avond worden!

Q: Overtuig de Belgen eens kort om langs te komen bij Aqua Mexicana?
A: Slagharen is een uniek attractiepark én vakantiepark. Dus kom gerust eens langs voor een uitgebreid daguitstapje met overnachting of maak er een heel weekend van. Zo kan je op dag 1 het park bezoeken en de dag erna ook nog eens het waterpark verkennen. Wanneer de Belgen wel vakantie hebben en de Nederlanders en Duitsers niet, merken we toch echt veel Belgen die het vakantiepark bezoeken, met overnachting.

Q: Er zal een bubbelbad zijn voor 70 personen. Klinkt heel erg speciaal. Kan je daar wat meer uitleg bij geven?
A: Hier is speciale aandacht aan gegeven. Het wordt mooi ingekleed, met watervallen erlangs. Het zijn eigenlijk 2 grote rondes aan elkaar. Een soort van acht zeg maar. Mooi afgewerkt met duizenden mozaiekjes. Echt de moeite om eens in te zitten! We hebben zitten zoeken in teksten, websites en ook op foto, maar volgens ons bestaat dit nergens anders.

Veel succes met de opening en hopelijk trekt het nieuwe waterpark veel bezoekers!


Geïnteresseerden kunnen via onze Slagharen pretpark pagina tickets bestellen voor zowel het attractiepark, vakantiepark en voor Aqua Mexican. Veel plezier!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Relevante aanbiedingen:

Plopsa
110,0095,00 | €15 korting

De webshop werd geopend in een nieuw venster. Vul bovenstaande code in tijdens je bestelling. Ga naar de webshop
PLOPSADEALS

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: