De helft betalen voor tickets? Zes tips om jouw veiling te winnen

Laatste update: 28/05/2018

Bieden op tickets, vakanties en zélfs gadgets via veilingen is hip. Een heel erg populaire website met zulke veilingen, is vakantieveilingen.be. Je kan er bijvoorbeeld pretpark tickets ‘winnen’ voor de helft van de originele prijs. Het enige wat je moet doen, is het hoogste bedrag geboden hebben, aan het einde van zo’n veiling. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw bod het winnende bod is aan het eind van de rit? Ontdek hieronder hoe je dat voor elkaar krijgt.

1. Bied mee op het juiste moment van de dag

Aangezien zulke veilingen in zijn, zijn er ook veel geïnteresseerden. Probeer op het juiste moment van de dag mee te doen, met de juiste veiling (zie hieronder), zodat er minder mensen online zijn. Vroeg in de ochtend zitten er doorgaans minder mensen achter hun computer. Dit zal je winstkansen gevoelig verhogen.

2. Bepaal op voorhand jouw ideale overwinningsbod

Tracht in te schatten hoeveel je zelf (maximaal) zou willen bieden aan het eind van de rit. Op die manier heb je jouw ‘ideale overwinningsbod’ in gedachten. Gaat het bijvoorbeeld om 2 pretpark tickets, dan zou het kunnen dat je daar maximaal €50 aan wil geven. Houd er steeds rekening mee dat er €5 administratie kosten bij komen.


Bekijk ook onze fantastische Infographic:
Klik op onderstaande afbeelding om de volledige Infographic te bekijken


3. Check de start- en eindtijd van je favoriete veiling

Bekijk op voorhand even hoe lang de veiling loopt en wanneer ze ongeveer beginnen. De veilingen hebben (vaak) een vaste looptijd. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat je veiling dagelijks meerdere keren 30 min actief is. Houd dit zeker ook in het achterhoofd. Je hoeft echt niet elke 5 seconden naar je laptop/smartphone te kijken om zo’n veiling te winnen.

4. Negeer veilingen die je ideale overwinningsbod reeds overschreden

Wanneer de veiling bijna ten einde loopt, kijk je even op welk bedrag ze momenteel zitten. Ligt het huidig winnende bod hoger dan jouw ideale overwinningsbod (zie 2)? Laat deze bieding dan links liggen en focus je al op de volgende sessie.

5. Bied nét voor het einde enkele euro’s meer

Is de veiling bijna ten einde en ligt het hoogst geboden bedrag nog steeds een stuk onder jouw ideale overwinningsbod (zie 2)? Volg even wat mensen aan het bieden zijn. Vul zelf al een bedrag in dat je zou gaan bieden net voor het einde. Zorg ervoor dat dat bedrag minstens 2-3 euro hoger ligt dan het laatst geboden bedrag. Zo zorg je ervoor dat ze je niet last minute nog overbieden.

6. Maak gebruik van alle beschikbare technologieën

Nee, hier zeggen we niet dat je moet valspelen met scripts of hacks. Máár, je kan wel alle elektronica in je voordeel gebruiken. Daar is niets mis mee. Dus: haal je smartphone en/of tablet boven en gebruik de VakantieVeilingen app, want het is véél gemakkelijker en vooral een stuk vlotter om een bod uit te brengen. Bovendien kan je een melding ontvangen wanneer je favoriete veiling bijna afloopt. Zo vergroot je de kans dat je tijdig kan bieden (zie 5). Ook om je tickets meteen bij de hand te hebben, is het extra handig.

Ontdek alle pretpark en dierentuin veilingen via onze VakantieVeilingen pagina.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: