Nieuwe Plopsaqua zwembaden in Mechelen en Landen-Hannuit

Laatste update: 27/12/2017

Nadat een tijdje geleden officieel bekend werd gemaakt dat Plopsaqua Deurne niet door zou gaan, komen er nu twee andere Plopsaqua zwembaden op de voorgrond. Zo zouden er vergaande plannen zijn voor Plopsaqua Mechelen. Daarnaast werd onlangs in het Vlaams-Brabantse Landen beslist dat Plopsa een zwembad mag bouwen. Dat zou evenwel wel in Hannuit kom te liggen.

Plopsaqua Mechelen

De stad Mechelen zocht al een tijdje naar een partner om een nieuw zwembad op te bouwen en vond die nu ook bij Plopsa. Het nieuwe waterpark zal op een terrein van zo’n 20.000 m² komen te liggen en zal zowel indoor als outdoor glijbanen bevatten. Het zal bovendien vlakbij Technopolis zijn plekje krijgen. Dat opent ook kansen om combitickets aan te bieden voor Plopsaqua Mechelen en Technopolis. Wij kijken alvast uit naar de plannen! Het is nu enkel nog wachten op de goedkeuring van de Vlaamse Overheid. Aan de investering hangt een prijskaartje van zo’n 40 miljoen euro. Dat is toch een hoop meer dan Plopsaqua De Panne (16 miljoen euro).


Bron: Plopsa Persmateriaal

Plopsaqua Landen-Hannuit

Naast de plannen in Mechelen, is er ook bekend geraakt dat ze met de Plopsa Group een overeenkomst hebben met de gemeente Landen in Vlaams-Brabant. Zij zouden samen met de Waalse gemeente Hannuit het gloednieuw zwemcomplex gaan bouwen. Ze zouden zelf Plopsa benaderd hebben hiervoor. Volgens Radio 2 zou de bouw hiervan zelfs al starten in 2018, zodat het nieuwe waterpark in Wallonië geopend kan worden in 2020. Zowel in Mechelen als in Hannuit haalde Plopsa het van Sportoase. Die laatste waren ook hun tegenstanders in Deurne. Wij zijn alvast enorm benieuwd!

Buitenland

Ook in het buitenland zou de Plopsa Group grootse plannen hebben om nieuwe waterparken neer te planten. Zou zouden ze in Haßloch (Duitsland), waar hun Holiday Park gelegen is, ook vergaande plannen hebben voor een nieuw zwemcomplex. Krijgen we binnen enkele jaren ook Plopsaqua Haßloch? De toekomst zal het uitwijzen!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Relevante aanbiedingen:

Plopsa
110,0095,00 | €15 korting

De webshop werd geopend in een nieuw venster. Vul bovenstaande code in tijdens je bestelling. Ga naar de webshop
PLOPSADEALS

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: