Pretparken in België waar honden mee naartoe mogen

Laatste update: 23/05/2018

Het voorjaar is in zicht en dat betekent dat de meeste pretparken binnenkort hun deuren weer openen voor het grote publiek. In 2018 zal je kunnen genieten van heel wat nieuwe en vernieuwde attracties in de Belgische pretparken, dus jong en oud mogen zich vast klaarmaken voor een heus avontuur vol razendsnelle achtbanen, spetterende waterattracties en wervelende shows!

Maar wat te doen met je huisdier? Je hond de hele dag of meerdere dagen alleen thuislaten is niet altijd een optie en een oppas vinden is ook niet steeds gemakkelijk. Op pretparkdeals.be vind je niet alleen geweldige promo’s voor attractieparken, maar ook nuttige praktische info over je pretparkbezoek. Lees dus snel verder en kom alles te weten over het huisdierenbeleid van onze Belgische pretparken.

In welke pretparken is je hond toegelaten?

In verschillende pretparken is je trouwe viervoeter welkom of wordt er een gratis kennel ter beschikking gesteld waar je hond gedurende de hele dag opgevangen wordt. In de kennel houdt het personeel dan een oogje in het zeil en voorziet men fris water voor je huisdier.

Bobbejaanland en Plopsa Coo staan bekend als zeer diervriendelijke parken. In deze parken mag je hond gewoon mee het park in, uiteraard houdt je hem of haar gedurende de hele dag aan de leiband, maar zo is een dagje naar het pretpark toch ook een fijne belevenis voor je huisdier! In Bellewaerde en Walibi Belgium stelt het park gratis een bewaakte kennel ter beschikking voor parkbezoekers. In het park zelf zijn honden niet toegelaten.

Omdat veiligheid en hygiëne bij de pretparken belangrijke kernwaarden zijn, kunnen honden of andere huisdieren niet altijd worden toegelaten. In volgende attractieparken zijn huisdieren niet toegestaan en wordt er geen kennel voorzien: Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Boudewijn Seapark Brugge, Comics Station Antwerp en Mini-Europa (honden zijn wel toegelaten in het Bruparck Village waar Mini-Europa gelegen is).

In zowat geen enkel pretpark mogen huisdieren mee in de attracties en moeten ze onder begeleiding buiten wachten als je ergens binnen gaat, zoals bijvoorbeeld een winkel of restaurant in het park. Laat je huisdier ook zeker niet alleen achter in de wagen op de parking!

In welke pretparken is je hond toegelaten

TABEL: Een handig overzicht van de pretparken waar je huisdieren welkom zijn

In deze tabel vind je een overzicht van welke attractieparken huisdieren toegelaten en of er een kennel aanwezig is. Eventuele extra kosten worden erbij vermeld.

Park Huisdier toegestaan in het park Aan de leiband Extra kost huisdier Kennel aanwezig Extra kost kennel
Bobbejaanland Ja Ja €3 Nee /
Bellewaerde Nee / / Ja Gratis
Walibi Belgium Nee / / Ja Gratis
Plopsaland De Panne Nee / / Nee /
Plopsa Coo Ja Ja Gratis Nee /
Plopsa Indoor Hasselt Nee / / Nee /
Boudewijn Seapark Brugge Nee / / Nee /
Mini-Europe Nee / / Nee /
Comics Station Antwerp Nee / / Nee /

Zijn hulphonden welkom in de attractieparken?

In zo goed als alle pretparken zijn officiële hulphonden zoals blinde geleide honden uiteraard wel welkom. Dit meld je best vooraf even aan de klantendienst bij het bestellen van je tickets.

PS: Vorig jaar tijdens Dierendag in Toverland, leverde dit heerlijke momenten op. Check het artikel bij onze collega’s van Looopings.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Relevante aanbiedingen:

Plopsaland De Panne
48,5043,50 | 10% korting

De webshop werd geopend in een nieuw venster. Vul bovenstaande code in tijdens je bestelling. Ga naar de webshop
PLOPSADEALS

Door Els

Als ontspanning tussen het studeren door, trek ik er op een zonnige dag graag op uit. Ik hou er ook van om hierover te schrijven en mijn ervaringen te delen met jullie. Mijn persoonlijke favorieten zijn dierenparken en waterattracties, dat gaat me nooit vervelen!
Neem contact op via: