Review: een zonnige zaterdag in De Zonnegloed

Laatste update: 23/09/2019

Eindelijk! Ik heb er veel te lang over gedaan, maar eindelijk trokken we naar De Zonnegloed. Ik had me al lang voor genomen om te gaan, maar het kwam er precies maar nooit van. Wellicht omdat Vleteren toch een eindje rijden is van Leuven. Maar afgelopen zaterdag was het zover! Nadat ik eind vorig jaar beslist had om serval Leone te adopteren, trokken we vol goede verwachtingen richting De Zonnegloed.

Waarom de Zonnegloed?

Ik ben altijd een grote dieren fan geweest. In De Zonnegloed helpen ze dieren een mooie thuis te bezorgen. Dieren die heel wat leed hebben meegemaakt. Sommigen leefden in circus omgevingen, waar ze uitgebuit werden om kunstjes uit te voeren en – vaak – in schandalige omstandigheden leefden. Anderen komen van dierentuinen die failliet gingen of van dierenparken die eigenlijk niet voor deze dieren zorgen zoals het hoort. Sommige worden in huis gehaald door particulieren, waarna diezelfde particulieren al snel merken dat ze eigenlijk niet voor zo’n dier kunnen zorgen. En dat laatste was het geval met serval Leone.

Serval Leone

Wij hebben zelf poezen in huis én vangen katten van het asiel op – als gastgezin zeg maar. Dus onze liefde voor katachtigen is groot. Daarom viel mijn oog al snel op de serval. Een prachtig dier, een stukje groter dan een gewone kat en een fantastische print. In het park volgden we de aangeduide wandelroute en daarbij kwamen de servals als één van de laatste aan bod. Ik begon al te denken dat ik hem niet te zien ging krijgen! Maar we hadden geluk: ze werden ook net gevoederd. Super!

Dierenpark De Zonnegloed

Naast het feit dat De Zonnegloed een sanctuary is, is het ook een prachtig dierenpark. We zagen beren, zebra’s, otters, leguanen en zoveel meer. En binnenkort komt daar ook een verblijf voor grote katachtigen bij. Mijn gok is dat het park vanaf dan extra populair gaat worden. En dat gaat alle dieren ten goede komen.

Alleszins een grote dikke chapeau aan iedereen die meewerkt aan dit prachtig initiatief!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Relevante aanbiedingen:

🔥 Super Deal
Center Parcs
Alleen van 22/11 tot 30/11 boek je een verblijf in de periode van 24 december 2021 t.e.m. 28 maart 2022 inclusief de kerstvakantie en krokusvakantie nu extra voordelig. Zo boek je al een 4 persoonscottage tijdens 3 nachten voor slechts <b>€319</b>. Boek je nu een verblijf dan kun je tot 21 dagen voor aankomst eenmalig gratis omboeken met een uiterste aankomstdatum t.e.m. 31/12/2022*.
🔥 Super Deal
Plopsa
41,5024,90 | 40% korting

Tot 29 november 2021

De webshop werd geopend in een nieuw venster. Vul bovenstaande code in tijdens je bestelling. Ga naar de webshop
BLACK
Geldigheid tickets: Plopsaland De Panne: t/m 30/03/2022 Mayaland Indoor, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Station Antwerp, Plopsaqua Landen-Hannuit: t/m 01/04/2022 Plopsa Indoor Coevorden: t/m 29/04/2022 Plopsa Hotel: boekingen t/m 01/04/2022
Blijf op de hoogte van de beste pretpark deals en ontvang alerts voor je favoriete parken.

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!

Mis geen enkele pretpark of dierentuin kortingsactie meer

Ontvang gratis de nieuwste en beste pretpark en dierentuin aanbiedingen in je mailbox. Schrijf je nu in!

Neem contact op via: