Review: onze ervaring met The Park in Antwerpen

Laatste update: 05/06/2019

Op een prachtige zaterdag besloten we met een deel van onze redactie naar The Park Playground in Antwerpen te trekken. Sommigen onder ons hadden reeds ervaring met Virtual Reality, maar niemand had al in groep games gespeeld met een hele VR uitrusting. Je mag gerust zeggen dat we allemaal onbekend terrein betraden.

Virtual Reality verkennen

We hadden het pakket van ‘De Dag’ geboekt, maar alvorens we daaraan begonnen, werden we eerst ondergedompeld in de wereld van Virtual Reality. Eén voor één moesten we een plank – die op grond lag – af stappen en op het einde eenvoudigweg naast de plank stappen. Met één pittig detail: je had een VR-bril op. Daardoor liep je niet zomaar op een plankje, maar stapte je eerst in een lift naar de bovenste verdieping van een skyscraper. Daar moest je dan op een plank beginnen stappen, die boven de grond bengelt. Ondanks dat je ergens wel weet dat het niet écht is, was het toch bibberen en beven op die plank. Er waren zelfs mensen van onze groep die niet op de plank durfden lopen. Zó eng kan het zijn.

VR Mini Games

Na onze vuurdoop, mochten we een 7-tal mini games spelen. Gaande van pijl en boog en boksen, tot ruimteschepen ontmantelen. Boogschieten was overduidelijk het populairste spel. Over het algemeen een erg leuke manier om het virtual reality gebeuren te leren kennen. En bij momenten ook heel grappig, wanneer je iemand – vol overgave – ziet boksen met een VR-bril op.

In team ‘De Dag’ naspelen

En dan was het grote moment aangebroken: we mochten een stuk uit de populaire serie ‘De Dag’ naspelen. Zonder teveel te verklappen: het was een heus avontuur, waarbij je moet samenwerken, elkaar dekking geven, opdrachten moet oplossen, véél de lift nemen en – vooral – je helemaal laten meeslepen in dit avontuur. Door het Virtual Reality gegeven, waan je je écht in het verhaal en voel je je meer en meer je character worden naarmate het spel vordert. Wij waren alleszins érg lovend over deze ervaring bij The Park. Vooral het feit dat je samen speelt en samen zaken moet oplossen is erg leuk. Op de foto’s hierboven zie je duidelijk dat we érg enthousiast waren ?.

Conclusie

In het algemeen was dit zéker een aanrader. En het is echt niet enkel voor gamers of fanatiekelingen. De locatie was degelijk ingekleed, alhoewel dat nog net iets beter kan. We vermoeden dat dit nog zal verbeteren, naarmate er meer bezoekers komen. De hosts ter plekke waren erg vriendelijk, alleen was het soms nogal chaos. De mini games zijn een leuke manier om Virtual Reality te leren kennen. Het hoofdspel mocht van ons gerust langer duren ? (maar dat zeggen we enkel omdat we het zo fijn vonden).

We geven nog even onderstaand promo filmpje mee, zodat je nog meer het gevoel van het hele gebeuren mee krijgt:

Veel plezier!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: