Top 8 beste pretparken voor kinderen tot 12 jaar

Laatste update: 14/06/2018

Wie pretparken zegt, denkt al gauw aan wilde achtbanen en ruige attracties, maar natuurlijk is dit voor kleinere kinderen niet altijd ideaal. Gelukkig zijn er heel wat pretparken die extra hun best doen om een leuk aanbod aan attracties te bieden voor kinderen onder de 12 jaar en zelfs voor kleuters of peuters. Hier vind je een lijstje met de beste 8 attractieparken, aangepast voor jongere kinderen, die zeker een bezoekje waard zijn.

plopsaland kinderen

1. Plopsaland – De Panne (B)

Plopsaland sleepte onlangs nog de Diamond ThemePark Award voor meest kindvriendelijke familiepark in de wacht. Al jaar en dag kan je in Plopsaland De Panne terecht voor een dag vol plezier met je favoriete Studio 100 figuurtjes zoals Samson & Gert, Plop en Maya De Bij. Je kind geniet er van een rondje op de carrousel, een bezoekje aan de Big & Betsy Hoeve, de geweldige glijbaan of natuurlijk de Piratenspeeltuin. Bij Plopsaland staat kindvriendelijkheid altijd centraal.

2. Park Tivoli – Berg en Dal (NL)

Park Tivoli is een geweldig pretpark voor de kleinsten onder ons. Heel wat attracties zijn toegankelijk voor kleuters en peuters, zelfs zonder begeleiding. Er zijn botsauto’s, een mini reuzenrad, een leuke binnenspeeltuin en zelfs een achtbaan op maat van de kleintjes!

3. Duinrell – Wassenaar (NL)

Een klein, maar superfijn pretpark midden in het groen. Wassenaar is goed voor een hele dag familieplezier met tal van geweldige attracties, speeltuinen én natuurlijk het Tikibad! Het zwemparadijs met ontelbaar veel glijbanen. Leuk voor jong en oud.

plopsa indoor hasselt kinderen

4. Plopsa Indoor – Hasselt (B)

Plopsa Indoor viel dit jaar ook in de prijzen, ze werden bekroond tot beste kinderpark van België. Hier kan je kind zich helemaal uitleven in een groot speelparadijs waar ze zonder begeleiding alle attracties in kunnen. De Scheve Schuit, de klimberg en de K3-Zweefmolen zijn maar enkele voorbeelden van de leuke attracties.

5. Efteling – Kaatsheuvel (NL)

Meermaals bekroond tot meest kindvriendelijke familiepark van Nederland en daarnaast ook één van de grootste en populairste themaparken in de Benelux. Het tijdloze sprookjesparadijs intrigeert jong en oud. De Efteling is en blijft een magisch dagje of weekendje weg voor heel het gezin.

6. Bellewaerde – Ieper (B)

Bellewaerde combineert al jaren succesvol leuke en spannende attracties met dieren, een unieke maar succesvolle formule. De kinderen genieten er van een ritje in de Tuff-Tuff, de kikker of lekker klauteren in het palendorp. Maar vergeet zeker de olifanten, leeuwen en vogelshows niet!

bellewaerde kinderen lemmuren

7. Oud Valkeveen – Naarden (NL)

Dit is een speelparadijs waar de allerkleinsten zich naar harte lust kunnen uitleven. Je vind er tal van aangepaste attracties voor peuters en kleuters zoals een zweefmolen, een treintje, de mega glijbaan en de spannende klimvulkaan. Ook kan je er op zoek gaan naar goud en haaientanden. Dit is gegarandeerd een unieke ervaring.

8. Boudewijn Seapark – Brugge (B)

Tot slot is er maar één plekje waar je heen kan voor een ‘dolfijn’ dagje uit! Geniet van leuke attracties, speeltuinen en de ponyranch, maar bovenal van de spectaculaire en grappige dolfijnen- en zeeleeuwenshows!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Relevante aanbiedingen:

Door Els

Als ontspanning tussen het studeren door, trek ik er op een zonnige dag graag op uit. Ik hou er ook van om hierover te schrijven en mijn ervaringen te delen met jullie. Mijn persoonlijke favorieten zijn dierenparken en waterattracties, dat gaat me nooit vervelen!
Neem contact op via: