Diamond Themepark Awards 2015: De winnaars

Laatste update: 28/04/2015

Vandaag vond in Pairi Daiza de 5de editie van Diamond Themepark Awards plaats. Pretparken.be en de Gazet van Antwerpen waren er als de kippen bij om hierover te berichten. Wie werd de grote overwinnaar van de Diamond Themepark Awards 2015? We houden jullie niet langer in spanning.

Belgische pretparken

In België lijkt Plopsaland De Panne de grote winnaar, net zoals vorig jaar. Zij gingen naar huis met de prijs van ‘beste pretpark’ en ‘beste attractie’ (Anubis the ride). Ook in de categorie van ‘meest kindvriendelijke park’ en ‘E-Award’ vielen ze in de prijzen.

Bij de Belgische dierentuinen was Pairi Daiza de duidelijke winnaar. Zij gingen naar huis met zowel ‘beste dierenpark’, ‘mooiste dierenverblijf’, ‘beste maritieme site’ én ‘mooiste pret- of dierenpark’. De andere prijzen werden verdeeld onder Walibi, Bellewaerde, Bobbejaanland, Grotten van Han en de Zoo van Antwerpen.

Nederlandse pretparken

In Nederland was er een duidelijke overgrote winnaar: de Efteling. Zij gingen naar huis met maar liefst 8 Diamond Themepark Awards. Geen twijfel daar dus. In de dierenpark categorieën was er algemene verdeeldheid en gingen 4 parken met de prijzen lopen: Diergaarde Blijdorp, Safaripark Beekse Bergen, Dolfinarium en Dierenpark Amersfoort.

Europa

Op internationaal vlak vielen zowel Disneyland Parijs, Phantasialand en Europa-Park in de prijzen.

Met meer dan 45.000 stemmen was dit weer een succesvolle editie van de Diamond Themepark Awards. Proficiat aan Plopsa en Efteling. Op naar 2016!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: