Drie winter pretpark edities die je niet mag missen

Laatste update: 05/11/2018

Tijdens de winterperiode gaan enkele pretparken en dierentuinen in winterslaap. Anderen houden dan net een speciale wintereditie, wat een unieke ervaring oplevert. Zo heb je o.a. de Winter Efteling, Winter Phantasialand, Winter Toverland en Winter Plopsaland. Bovendien hebben ze soms de neiging om er hun eigen unieke naam aan te verbinden, denk maar aan Winterdroom Beekse Bergen of Phantasialand Wintertraum. Allemaal goed en wel, maar wat is er nu zo leuk aan een (pret)park in de winter? Laten we je even meenemen in de wondere wereld van winter magie in de pretparken en dierentuinen van de Benelux.

Disneyland Kerst

Eén van de bekendste – en meteen ook één van de grootste parken – die garant staan voor een unieke ervaring in de winter, is ongetwijfeld Disneyland Parijs. Volledig gehuld in de kerstsfeer, sneeuw en andere versieringen is Disneyland echt een unieke belevenis tijdens de winterperiode. Alles voelt net dat tikkeltje meer magisch aan. Zeker wanneer het vroeg donker wordt en alle lichtjes die magie nog versterken.

Winter Efteling

Minstens zo mooi is de Winter Efteling. Alles is zo enorm mooi en piekfijn versierd dat het een genot is om naar te kijken. Ze openden dit jaar zelfs een eigen ijspaleis, inclusief schaatsbaan. Je wordt letterlijk ondergedompelt in de magie van duizenden lichtjes, prachtige vreugdevuren, besneeuwde lantaarnpalen, heerlijke lekkernijen en zoveel meer. Niets minder dan een winters sprookje!

Phantasialand Wintertraum

Ook Winter Phantasialand is absoluut de moeite om eens te bezoeken. De magie is enorm aanwezig in het park. Alles is in detail uitgewerkt om je dat unieke gevoel te geven. Het is werkelijk een wondere winterwereld, waarin je verwend wordt met spectaculaire shows, top attracties, winterse lekkernijen én dagelijks een heus vuurwerk. Op enkele uurtjes rijden is het bovendien de ideale tip om er een citytrip aan te koppelen. Een tijdje geleden bezochten wij zelf Phantasialand Wintertraum én koppelden we er een citytripje Keulen aanvast. Lees hier onze ervaring, inclusief tips! Een kort video verslagje van ons bezoek aan het pretpark vind je hieronder:

TOPTIP: Vrijwel elke pretpark houdt tijdens hun winter editie – éénmaal per dag – een speciale (vuurwerk) show. Zorg dat je op voorhand opzoekt om hoe laat die begint, zodat je zeker niets hoeft te missen!
Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Relevante aanbiedingen:

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: