Indoor pretparken België

Laatste update: 26/01/2018

We leven in België en geef toe eigenlijk toch wel een goed land om te wonen, maar wat het weer betreft spijtig genoeg geen enkele garantie. Het is schoolvakantie en men voorspelt een aantal dagen regenweer. Als ouders – of grootouders – van kleine kinderen zitten we dan met de prangende vraag: wat kunnen we onze kroost ter afwisseling aanbieden om ze op een prettige manier bezig te houden en onszelf tussendoor ook wat rust te gunnen? De ideale oplossing is dan natuurlijk een indoor pretpark. In ons landje zijn er niet zo heel veel mogelijkheden op dat vlak, maar uit het aanbod zijn de volgende drie toch wel moeite waard:

Plopsa Indoor

Een volgende aanrader is zeker een bezoek aan één van de Plopsa indoorparken hetzij Plopsa Indoor Hasselt, ofwel Plopsa Indoor Coevorden bij Amersfoort (Nederland). Dit zijn heel grote indoor themaparken gebaseerd op de figuurtjes van Studio 100, waar de meeste kleine kinderen verzot op zijn.

Wat maakt deze Plopsa parken zo leuk? Wel in eerste instanties natuurlijk de vele attracties op kindermaat zoals de bumbaspeeltuin, de botautootjes, de kinderdisco, enzovoot. Maar daarnaast aanvullend ook de prachtige shows en parades met Bumba, Maya de Bij, Piet Piraat en veel meer. En voor een hapje of een versnapering kan je misschien terecht in het Studio 100 café, of bij Frieda Kroket of Mevrouw Praline.

Bobo’s Indoor (Boudewijn Seapark Brugge)

Bobo’s Indoor bijvoorbeeld – onderdeel van het Boudewijn Seapark – is een reuzengroot overdekt speeldorp voor kinderen tot 12 jaar, met een groot aanbod aan diverse attracties: avonturenbanen, springkastelen, een megagroot ballenbad, botsautootjes en de keitoffe attracties Bobo’s Toren en de Klimvulkaan.

En wat natuurlijk ook belangrijk is voor ouders of grootouders: er zijn gezellige terrasjes waar je terecht kan voor een drankje of een hapje en ondertussen je kroost in het oog kan houden. Met als extra pluspunt: gratis Wifi.En wat zowel volwassenen als kinderen zeker leuk zullen vinden is een bezoek aan de dolfijnenshow in het dolfinarium.

Comics Station Antwerp

Sinds 2017 kunnen we in België ook genieten een heus indoor pretpark met onze Belgische striphelden. Comics Station Antwerp is te vinden in Antwerpen-Centraal en daarmee ook meteen erg gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Ideaal voor wie wat nostalgie wil op doen rond de vele stripfiguren, waaronder Suske en Wiske, Urbanus, Jommeke en Lucky Luke. Voor de kids zijn er buitengewoon leuke attracties én interactieve puntentellingen. Zo kan je lekker tegen je vrienden of je ouders een spelletje spelen en zien we de hoogste score haalt! Daarnaast is Comics Station ook ideaal voor wie er een citytrip aan Antwerpen wil aan vast koppelen of gewoon eens lekker wil gaan shoppen op de Meir. Veel plezier!

Speelstad

En wat dacht je van Speelstad, een binnenspeeltuin gelegen in Wechelderzande op 15 minuten van Antwerpen, die ondertussen uitgegroeid is tot een heus indoor kinderpretpark met een reeks aan attracties zoals de ongelooflijke grote klim- en klauterkooien met alle denkbare speeltoestellen ingewerkt, verschillende luchtkastelen, een paardenmolen, botsauto’s, een go-cartcircuit, verschillende draaimolens, een schommelboot, hangbruggen, kinderdisco, railway, luna-loop, sky-dive, disco-twister enzovoort.

En wat ook belangrijk is: voor de allerkleinsten is er een apart afgescheiden peuterzone. Oh ja en ook voor de mama’s en papa’s zijn er verschillende amusementstoestellen voorzien. En is het weer ondertussen wat beter, dan ga je best ook eens de Toverstad ontdekken, een grote buitenspeeltuin gecombineerd met een Sprookjesdorp, waar de sprookjes echt tot leven komen: Roodkapje en de boze wolf, Assepoester, Klein Duimpje, enz. Ideaal dus voor de kleine kinderen. En voor de begeleiders: er is een gezellige taverne met zonneterras! En zou het geen leuk idee zijn om je kind of kleinkind te verrassen met een origineel verjaardagsfeestje? Of misschien kan je wel het communie- of lentefeest organiseren in één van deze indoor pretparken. Zij bieden u verschillende formules aan volgens uw budget en uw wensen.

Meer indoor plezier

Uiteraard zijn er nog mogelijkheden om je indoor te amuseren in de koude maanden van het jaar. Ontdek via VakantieVeilingen meerdere indoor mogelijkheden en bied mee voor een entree ticket.

Veel plezier!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Relevante aanbiedingen:

Plopsaland De Panne
110,0095,00 | €15 korting

De webshop werd geopend in een nieuw venster. Vul bovenstaande code in tijdens je bestelling. Ga naar de webshop
PLOPSADEALS

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: