Plopsaland als eerste Belgische pretpark in de Top 20 van Europa?

Laatste update: 31/05/2018

Dat Plopsaland De Panne al sinds de opening in april 2000 een succesverhaal genoemd kan worden, is geen geheim. Jaar na jaar openen nieuwe attracties in tal van populaire thema’s van Studio 100, momenteel kan je er maar liefst 52 attracties bezoeken! Geen wonder dat het bezoekersaantal ook jaarlijks een sterke groei kent, maar hoe goed doet Plopsaland het nu op wereldniveau? Kan Plopsaland De Panne als eerste Belgische pretpark, in de Top 20 van meest bezochte parken van Europa geraken in 2018?

Global Attractions Attenance Report

Jaarlijks wordt er een rapport opgemaakt met alle relevante gegevens over de populairste pretparken wereldwijd. Een belangrijk onderdeel daarvan is de top 20 van meest bezochte pretparken in Europa. Daarin vind je toppers zoals Legoland in Denemarken, Europa Park in Duitsland, De Efteling in Nederland en helemaal bovenaan prijkt al heel wat jaren Disneyland Parijs. Nog geen enkel Belgisch pretpark wist ooit een plaatsje te bemachtigen in deze ranglijst, maar hier zou wel eens verandering in kunnen gaan komen…

Enorme bezoekersgroei bij Plopsaland De Panne

In 2015 kon er al gesproken worden van een verdubbeling van het aantal bezoekers gedurende hun 15-jarig bestaan. Met een groei van 580.000 bezoekers in 2000, vlak na de overname van Meli-Park, naar 1.272.566 in 2015: een absoluut record. Naar schatting zou in 2020 een bezoekersaantal van 2 miljoen bereikt worden. Het park is er alvast klaar voor.

De aanhoudende investeringen in nieuwe attracties en het continu vernieuwen van infrastructuur werpen duidelijk hun vruchten af. Het toenemend succes van de Studio 100 figuren bij ons én bij onze buurlanden, zorgt natuurlijk ook voor een stroom aan bezoekers. De toekomstplannen zijn ook ambitieus, zo liggen er nu plannen klaar voor een Plopsa Hotel en Bungalow park.

Ze zijn de bezoekersgroei bij Plopsaland duidelijk nog niet beu.

plopsaland de panne golf
Copyright Plopsa Group

Plopsaland in de Top 20

In 2017 stond het Duitse pretpark Heide Park op de 20e positie in de ranglijst van meest bezochte pretparken in Europa met een totaal bezoekersaantal van 1.480.000. Plopsaland komt dus aardig in de buurt en kan in 2018 mogelijks al een plekje kunnen veroveren in de Top 20; en dat als eerste Belgische pretpark in de geschiedenis. Als de voorspellingen voor 2020 uitkomen, zouden ze ook heel snel kunnen gaan stijgen in deze lijst. Zo zouden ze andere topparken als Parque Warner in Madrid, Chessington World Of Adventures en zelfs het Duitse Phantasialand achter zich kunnen laten.

Uiteraard kan er nog heel wat gebeuren, maar Plopsaland is goed op dreef om hun stempel te drukken op de Europese pretparkenmarkt. Het pretparkseizoen is nog maar net begonnen, dus als jij Plopsaland een handje wil helpen om in de Global Attractions Attendance Report te verschijnen bij de 20 meest bezochte pretparken, dan weet je wat je te doen staat.

Voor je tickets koopt, neem zeker een kijkje op Pretparkdeals.be. Bij ons vind je altijd de beste prijzen en promo’s voor je dagje Plopsaland mét korting. Zo betaal je nooit te veel!

Om af te sluiten nog een leuk filmpje van onze vrienden van Plopsa Fans:

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Relevante aanbiedingen:

Door Els

Als ontspanning tussen het studeren door, trek ik er op een zonnige dag graag op uit. Ik hou er ook van om hierover te schrijven en mijn ervaringen te delen met jullie. Mijn persoonlijke favorieten zijn dierenparken en waterattracties, dat gaat me nooit vervelen!
Neem contact op via: