Wat te doen in de kerstvakantie?

Laatste update: 11/01/2016

Het is kerstvakantie en wat kan je nu gaan bezoeken gedurende de vakantie?
Aangezien de meeste pretparken hun deuren sluiten na Halloween, wordt de keuze van de pretparken beperkter. Natuurlijk zijn er nog voldoende alternatieven voor een leuke daguitstap onder vrienden of met het hele gezien.

 

Pretparken

Plopsaland De Panne is absoluut de moeite waard om te bezoeken! Je komt terecht in een Winter Wonderland. Overal zal je kerstbomen zien staan,  geniet van twinkelende lichtjes en gezellige kampvuren en maak plezier met dansende kerstelfjes. Natuurlijk zal je kunnen meezingen met de kerstklassiekers.
Als je het toch te koud krijgt van een ritje in Anubis The Ride of van een rite in de Draak, dan kan je je nog steeds je opwarmen in het nieuwe Prinsessia Kasteel of in Mayaland. Of neem een duik in het subtropisch zwemparadijs Plopsaqua, dat onlangs is uitgeroepen tot beste zwembad van het jaar.
Opgelet: DE BOOMSTAMMETJES rond het Kasteel van Koning Samson en de SUPERSPLASH zijn tijdelijk gesloten tijdens Winter Plopsaland.
Lees hier het ervaringsverslag van N8N Rides!
Winter Plopsaland, van 19 tot en met 3 januari, bekijk hier de openingsdagen!

Aangezien Plopsa Indoor Hasselt overdekt is, is het pretpark de hele kerstvakantie geopend (uitgezonderd 25 december en 1 januari). Met kleine kinderen is dit een tof park om te doen. Lees hier het ervaringsverslag van N8N Rides!
De openingsdagen vind je hier!

 

Het Boudewijn Seapark biedt een winteraanbod aan: het pretpark is gesloten, maar je kan er de Boudewijn ijspiste, Bobo’s indoor en natuurlijk het Dolfinarium gaan bezoeken.
Voor het exacte aanbod, de openings- en showtijden verwijs ik je graag door naar de site van Boudewijn Seapark zelf. Op 25 december en 1 januari is het park wel gesloten.

 

Zwembaden

Aqualibi is het subtropisch zwembad van Walibi. Je kan er maar liefst 7 verschillende glijbanen trotseren, waaronder de nieuwe Flash die dit jaar is geopend. Of duik het golfslagbad in. Tenslotte kan je bekomen in de verschillende bubbelbaden.
De openingsdagen vind je hier!

Het gloednieuwe Plopsaqua in de Panne is niet voor niets uitgeroepen tot beste zwembad van het jaar. Met 3 glijbanen waaronder de Sky Drop, een glijbaan waarin je een vrije val maakt. Ook kan je er een golfslagbad, een wildwaterbaan, een buitenzwembad, sauna en een kinderzone vinden.
Voor degene die willen, kunnen voor of na het zwemmen nog een bezoekje brengen in Plopsaland De Panne.
De openingsdagen vind je hier!

In Molenheide kan je je plezier niet ten boven. Met maar liefst 4 glijbanen, 4 zwembaden en een peuterbad weet je wel wat te doen. Een uitje voor heel de familie!
De openingsdagen vind je hier!

In het hartje van Brussel kan je Océade gaan bezoeken. Met maar liefst 8 glijbanen geraak je nooit uitgegleden. De Orkaan is de snelste glijbaan van België, met een topsnelheid van 50 km/uur! De Barracuda, een afdalingstocht in een band, 140m glijplezier! En dan heb je nog de Kanonbal, waarin je wordt afgeschoten! Durf jij deze drie spectaculaire glijbanen aan? En ontspannen kan je erna doen in de drie familieglijbanen, in het golfslagbad of in het buitenzwembad!
De openingsdagen vind je hier!

In Hengelhoef kan je gaan zwemmen in de Razende Rivier. Doordat deze wildwaterbaan zijn naam waar maakt, mag je er enkel in zwemmen als je 1m50 groot bent. Maar absoluut een aanrader als het iets ruiger mag. Hengelhoef biedt ook nog twee familieglijbanen, een buitenzwembad, een relaxruimte, recreatieve sauna, Turks stoombad en een golfslagbad. Natuurlijk is er ook een zwembad waar je kan in gaan zwemmen.
De openingsdagen vind je hier!

Dit is nog maar een klein aanbod van wat je allemaal in de kerstvakantie kan doen, prettige feesten!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Relevante aanbiedingen:

Plopsaland De Panne
48,5043,50 | 10% korting

De webshop werd geopend in een nieuw venster. Vul bovenstaande code in tijdens je bestelling. Ga naar de webshop
PLOPSADEALS
Plopsaland De Panne
110,0095,00 | €15 korting

De webshop werd geopend in een nieuw venster. Vul bovenstaande code in tijdens je bestelling. Ga naar de webshop
PLOPSADEALS

Door Dieter

Als vaste fotograaf van N8N Rides heb ik al enkele pretparken in detail kunnen bestuderen. Pretparken bezoeken is dan ook een echte hobby van mij geworden. Als ik geen pretpark kan bezoeken, zoek ik interessante informatie en nieuwsartikels op over de pretparken, die ik dan samenvat in een nieuw artikel.
Neem contact op via: