Non-stop pretparkplezier: van daguitstap tot complete pretparkvakantie

Laatste update: 19/07/2018

Een dagje naar een attractiepark of dierenpark is leuk, maar is niet altijd ontspannend te noemen. Je staat vroeg op om bij opening aan de ingang te staan, trotseert vaak files of stippelt een traject uit met het openbaar vervoer, je rept je heel de dag van hot naar her om in alle attracties te kunnen en ’s avonds kom je laat en moe thuis van de daguitstap. Om de mensen wat meer rust te gunnen en het vakantiegevoel wat op te krikken, bieden heel wat pret- en dierenparken al tal van mogelijkheden aan om van je drukke pretparkdag een ontspannende vakantie te maken voor het hele gezin. Zo zijn er al heel wat parken met een eigen hotel of camping, meerdaagse arrangementen of zelfs een eigen reisbureau. We sommen voor jou de leukste meerdaagse pretparkuitstappen op.

Je favoriete pretpark met overnachting

Disneyland Parijs (FR) biedt al jaren heel wat vakantiemogelijkheden aan. Zo kan je er verblijven in diverste thema-hotels zoals het Magic Circus Hotel en binnenkort in het gloednieuwe hotel in thema van de Marvel superhelden. In de buurt kan je ook in tal van hotels of vakantieparken terecht zoals het Village Nature Paris. Lees zeker ons blogartikel over de uitbreidingsplannen van het populairste pretpark in Europa.

Wie zoekt naar een gezellige camping met attractiepark en zwembad, is bij Duinrell (NL) in Wassenaar aan het juiste adres. Je verblijft er in het leuk vakantiehuisje, camper of de tent en hebt onbeperkt toegang tot het park. Er zijn verschillende arrangementen beschikbaar voor weekends, midweken of een hele week.

Bobbejaanland (BE) gaat nog een stapje verder. Via Bobbejaanland Holidays boek je snel en makkelijk een vakantie met bezoek aan Bobbejaanland. Wie boekt bij de Bobbejaanland Holidays geniet van een tweede pretparkdag gratis én gratis overnachting voor kinderen.

Plopsaland de Panne (BE) werkt nog steeds ijverig voort aan de uitbreiding van hun totaalbeleving. Na de bouw van het waterparadijs Plopsaqua, is het gloednieuwe Plopsa hotel in aanbouw. Binnenkort kan je dus genieten van een heerlijk weekendje weg samen met je favoriete Studio 100 personages. Uiteraard is een dagje Plopsaland nu ook al goed combineerbaar met een verblijf aan onze Belgische kust. Lees zeker ons blogartikel over de groei en toekomstplannen van Plopsaland.

De Efteling (NL), het populairste pretpark van Nederland, is de laatste jaren zo sterk gegroeid dat het nog amper mogelijk is alle attracties op één dag te bezoeken. Wie een sprookjesachtige vakantie wel ziet zitten kan overnachten in het Efteling Hotel, een pittoreske vakantiewoning in het groen of in een comfortabel appartement in Waalwijk. Er zijn ook groepsaccomodaties beschikbaar.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van pretparken met een eigen verblijf. Nog heel wat andere parken hebben een eigen verblijf of een heleboel mogelijkheden voor een overnachting in de buurt zoals: Europapark (DE), Toverland (NL), Phantasialand (DE), Slagharen (NL), Legoland (DE), Movie Park (DE) en de Julianatoren (NL). Dit hoeft zeker niet altijd een hotel te zijn, veel parken zijn gelegen in de buurt van een vakantiepark van Center Parcs, Sunparks of Landal, ideaal voor een leuke combinatie. Bij veel touroperators kan je terecht voor georganiseerde meerdaagse pretparkuitstappen met overnachting.

Op meerdaagse safari

Voor wie graag eens écht een nachtje tussen de wilde dieren wilt slapen, is het gloednieuwe Safari Resort van de Beekse Bergen (BE) echt een must. Je geniet er van een meerdaagse safari, toegang tot Speelland, een heerlijk restaurant en uiteraard de rust van je verblijf in een lodge, boomhut of tent. Lees zeker ons blogbericht en kom alles te weten over de het gloednieuwe Safari Resort.

Ook bij dierenpark Pairi Daiza (BE) liggen er plannen op tafel voor een hotel. Wie na een dagje rondkuieren in de prachtige wereldtuin nog geen zin heeft om naar huis te gaan, kan vanaf 2019 dus gerust nog een dagje langer blijven! Lees zeker ons blogartikel over de plannen van Pairi Daiza.

Waarom kiezen voor een meerdaags arrangement?

Niet alleen geeft een meerdaagse pretparkvakantie meer rust, het is vaak ook goedkoper. Door te kiezen voor een arrangement krijg je vaak korting op een tweede pretparkdag of maaltijd en kinderen overnachten vaak gratis. Zo kan je al gauw heel wat besparen, zeker als je bijvoorbeeld met het hele gezin of de familie een pretparkuitstap plant.

Betaal nooit te veel voor een pretparkreis

Bij pretparkdeals.be staan we altijd garant voor de beste prijzen en promo’s voor een bezoek aan een pretpark of dierenpark. Ook voor de hotelarrangementen verzamelen we alle promo’s zodat u nooit te veel betaalt voor uw reis. Bekijk snel de acties via www.pretparkdeals.be/hotel-arrangement/ en scoor een voordelige pretparkvakantie!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Door Thomas

Als beheerder van pretparkdeals.be probeer ik zoveel mogelijk deals met jullie te delen. Zo kan je steeds, mét korting, naar je favoriete pretparken vertrekken. Daarnaast schrijf ik af en toe over een nieuwtje van de pretparken. Veel plezier!
Neem contact op via: